8 Mayıs Dünya Talasemi Günü

8 Mayıs Dünya Talasemi Günü -Hatay Halk Sağlığı Müdürü Tiryaki: "Hatayda talasemi hastalığını önlemeye yönelik toplumda farkındalık yaratarak, hastalıklar ile ilgili bilinç oluşturulacak"


HATAY (A.A) - Hatay Halk Sağlığı Müdürü Umut Mesut Tiryaki, Hatayda talasemi hastalığını önlemeye yönelik toplumda farkındalık yaratarak, hastalıklarla ilgili bilinç oluşturacaklarını belirtti.
     Tiryaki, bir restoranda gazetecilere yaptığı açıklamada, "8 Mayıs Dünya Talasemi Günü" programı kapsamında bir hafta boyunca etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.
     Hatay 2013-2017 yılları arası Hemoglobinopati Kontrol Stratejisi Eylem Planı kapsamında, Mustafa Kemal Üniversitesi, İl Müftülüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile işbirliği içeresinde çalışmalarının olduğunu ifade eden Tiryaki," Hedefimiz, toplumda bilinç uyandırarak ve çalışmalarımızın karşılığı olarak 2018 yıllında sıfır hasta bebek doğumunu sağlamaktır" diye konuştu.
     Hatay İl Sağlık Müdürü Sebahattin Yılmaz da, Hatayın, talasemi ve ve orak hücreli anemi taşıyıcı ve hasta sıklığı yönünden Türkiyede ilk sıralarda yer aldığını söyledi.
     Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı Burhan Kerimoğlu ise, talasemi hastalığının Hatay için bir halk sorunu olduğunu, 2018 yılı itibariyle sıfır hasta bebek doğumuyla bu hastalığın üstesinden geleceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Halit Demir / Emin Sansar
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER