82. İEFde Filistin Kültür Haftası düzenlenecek

82. İEFde Filistin Kültür Haftası düzenlenecek


İZMİR (A.A) - İzmir Enternasyonal Fuarında (İEF) Filistin Kültür Haftası etkinliği düzenleneceği bildirildi.
     İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret AŞden (İZFAŞ) yapılan yazılı açıklamada, Filistin Ankara Büyükelçisi Nebil Marufun İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örsü ve Plastech fuarını ziyaret ettiği bildirildi.
     Büyükelçi Maruf, fuar alanını görmek, öncesinde hazırlık yapmak ve görüş alış verişinde bulunmak için bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirtti.
     Türkiye ile siyasi ve ikdisadi ilişkilerin yanı sıra kültürel çalışmalara da önem verdiklerini aktaran Maruf, şunları kaydetti:
     "Türkiye ile ilişkilerimizin daha da güçlenmesi için hem siyasi hem de iktisadi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizim için önemli olan bir başka konu kültürel çalışmalarımız. Her sene Türkiyede bir kültür haftası etkinliği düzenliyoruz. Bu yıl İzmirde bir çalışma yapmak istiyoruz. Kültür Haftasının İzmir Enternasyonal Fuarı döneminde yapılmasını arzu ediyoruz. Geleneksel olarak İstanbul ve Ankarada kültür haftası etkinliklerimizi yapıyoruz. Türkiyenin diğer şehirlerine de gitmeyi planlıyoruz. Türk ve Filistin kültürünü bir araya getirmek bizim için önemli. Nasıl yapmamız gerektiği ve daha iyi neler yapabileceğimiz konusunda sizin tavsiyelerinizi almak bizi mutlu eder."
     Filistin halkının mücadelesine sempati ile baktıklarını ifade eden Örs, kültürel etkinliklere İZFAŞ olarak gereken katkıyı koymaya hazır olduklarını belirtti.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber 82. İEFde Filistin Kültür Haftası düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER