9 Mayıs Avrupa Günü

9 Mayıs Avrupa Günü -Antalya Valisi Altıparmak: -Türkiyenin AB sürecine çekilmesi amacıyla Antalya Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi (CEUPA) koordinasyonunda bir hafta sürecek etkinlikler düzenlenecek


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Türkiyenin AB sürecine çekilmesi amacıyla Antalya Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi (CEUPA) koordinasyonunda bir hafta sürecek etkinlikler düzenlenecek dedi.
     Vali Altıparmak, yaptığı yazılı açıklamada, 1985 yılından bu yana 9 Mayıs tarihinin Avrupa Birliği üyesi ülkelerde Avrupa Günü olarak kutlandığını hatırlattı. Türkiyenin aday ülke statüsüne geçmesi ile 2000 yılından bu yana Avrupa Gününün Türkiyede de kutlanmaya başlandığına değinen Altıparmak, Antalya Valiliği bünyesinde de Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi (CEUPA) oluşturulduğuna dikkati çekti.
     Altıparmak, bu merkez ile AB bünyesindeki fonlardan, vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının azami şekilde yararlanabilmelerinin amaçlandığını vurguladı. Vali Altıparmak, açıklamasında şunları kaydetti:
     Antalyada, 9 Mayıs Avrupa günü dolayısıyla kamuoyunun dikkatinin 9 Mayıs Avrupa Günü ile Türkiyenin AB sürecine çekilmesi amacıyla Antalya Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi (CEUPA) koordinasyonunda bir hafta sürecek etkinlikler düzenlenecektir. Bu etkinliklerde yerel kamuoyu ve farklı kurumların temsilcilerinin bir araya getirilmesi hedeflenmektedir. Tüm Antalya halkının ve mesai arkadaşlarımın 9 Mayıs Avrupa Gününü kutluyor, AB tarafından sağlanan hibe fonlardan da en verimli ve azami şekilde yararlanmalarını ve bu konuda merkezimize başvurarak gerekli bilgileri edinmelerini diliyorum.
     (MUH-GÜÇ)
<< Önceki Haber 9 Mayıs Avrupa Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER