9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü

9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü


BARTIN (A.A) - Bartın Sağlık Müdürü Dursun Koç, Sigara Bıraktırma Tedavi ve Danışmanlığı Polikliniğinin sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların hizmetinde olduğunu bildirdi.
     Koç, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, her yıl yaklaşık 100 bin kişinin tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.
     Sigara kullanımının, halk sağlığını tehdit eden ve mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorun olduğunu ifade eden Koç, şunları kaydetti:
     Aktif ve pasif sigara içiciliği ölümlere, hastalıklara, sakatlıklara ve psikolojik sorunlara neden olarak kişi ve toplum sağlığını tehdit etmektedir. Ülkemizde 17 milyon sigara içicisi olduğu ve her yıl yaklaşık 100 bin kişinin tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği bilinmektedir. Bartında müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezimizdeki Sigara Bıraktırma Tedavi ve Danışmanlığı Polikliniği sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımızın hizmetindedir. Sigarayı bırakmak isteyenlere bu konuda özel eğitim almış hekim tarafından psikolojik destek ve nikotin bağımlılığı tedavisi düzenlenmekte ve takipleri yapılmaktadır. İrade, inanç ve kararlılığınız sigarayı bırakmanızda en güçlü yardımcılarınızdır.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER