9. Altın Nar Kültür ve Sanat

9. Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali -Sanatçılar Nejat Uygur ile Haldun Dormenin isimleri Kemerde iki sokağa verildi


ANTALYA (A.A) - Kemerde bu yıl 9uncusu düzenlenen Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında iki sokağa oyuncular Nejat Uygur ile Haldun Dormenin adları verildi.
     Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, sokaklara isim kütüklerinin çakılması için düzenlenen törende, her zaman sanata ve sanatçıya değer verdiklerini ve bunu lafla değil, icraatla gösterdiklerini söyledi.
     Daha önce sanatçılar Münir Özkul, Barış Manço, Onno Tunç, Kemal Sunal, Sadri Alışık, Ekrem Bora, Gönül Yazar, Hülya Koçyiğit ve Metin Sezerlinin adlarını Kemerdeki çeşitli sokak ve caddelere verdiklerini hatırlatan Gül, Belediye Meclisinde sanatçılardan Nejat Uygur, Haldun Dormen ve Orhan Gencebayın adlarını Kemerdeki sokaklara verilmesi yönünde karar aldıklarını belirtti.
     Ancak Orhan Gencebayın etkinliğe katılmaması üzerine iki sokağın isminin Nejat Uygur ile Haldun Dormene verilmesinin kararlaştırıldığını anlatan Gül, Değerli sanatçılarımızın isimlerini ölümsüzleştirmiş oluyoruz dedi.
     Rahatsızlığı nedeniyle etkinliğe katılamayan Nejat Uygurun oğlu Süheyl Uygur ve Haldun Dormen ile Mustafa Gül, isimleri kütüklere çaktı.
     Haldun Dormen, Türkiyede sanata değer veren insanlarla bir araya gelmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi ve Güle teşekkür etti.
     Süheyl Uygur da babasının en kısa zamanda sağlığına kavuşarak kendi adının verildiği sokağı görmesini temenni etti.
     Ayrıca festival etkinlikleri kapsamında 8 seramik sanatçısının eserlerinin yer aldığı Kemer Sanat Sokağının da açılışı gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber 9. Altın Nar Kültür ve Sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER