9. Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi

9. Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi -Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Şentürk: Türkiyenin mantar üretiminde, dünyadaki en büyük rakibi Çindir


DENİZLİ (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Dr. Talat Şentürk, Türkiyenin mantar üretiminde en büyük rakibinin Çin olduğunu söyledi.
     Şentür, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 9. Türkiye Yemeklik Mantar Kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiyenin yıllık mantar üretiminin 33 bin ton civarında olduğunu belirtti.
     İhracatın yıldan yıla değişiklik gösterdiğini ifade eden Şentürk, şunları söyledi:
     Mantar ihracatı yıldan yıla 174 ton ile 1340 ton arası, reel olarak da 4,3 milyon ile 11,3 milyon dolar arasında değişiyor. Türkiyenin mantar üretiminde dünyada en büyük rakibi Çindir.
     PAÜ Mantar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Kutret Gezer ise Türkiyede kültür mantarı yetiştiriciliğinin 35 yıldan beri yapılmakta olduğuna dikkati çekerek, son yıllarda mantar üretim miktarının ve çeşitlerinin artmasıyla birlikte tarımsal ürünler içerisinde önemli bir yer tutacağını ifade etti.
     Kongreye Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat, PAÜ Mantar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kutret Gezer, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu / Hüseyin Bağış
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber 9. Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER