İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısı

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısı -Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: İBBnin planlama hakkının başka bir kuruluş tarafından kullanılmasına izin vermeyiz


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Socar Grubunun Aliağa Petkim sahasında kuracağı rafine yatırımının imar iznini Çevre ve Şehircilik Bakanlığından almasını eleştirerek, İBBnin planlama hakkının başka bir kuruluş tarafından kullanılmasına karşı duracaklarını söyledi.
     İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulunun Tarihi Havagazı Fabrikasında yapılan ekim ayı toplantısının açılışında konuşan Kocaoğlu, Aliağada bir rafineri yatırımı vardı. Geçen gün de basında belediyemize yönelik bazı eleştiriler oldu. Bu arada biz rafineriye karşı olmadığımızı, bu yatırımı desteklediğimizi, planlarda tadilatların zaman aldığını söyledik. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesinin planlama hakkının başka bir kurum tarafından kullanılmasının doğru olmadığını, kim bu hakkı baypass etmeye kalkarsa dava açacağımızı dünya aleme ilan ettik. Bizim İzmir Büyükşehirin hakkının korunmasından başka itirazımız yoktur. Birçok konuda birçok manipülasyon yapılmaktadır. Uzun bir süre daha nazarı dikkate almayacağız bunları. Ne kadar seçim atmosferine erken girersek kent zarar görecek diye bakıyoruz. Onun için biraz sakin geçirmeyi, İzmirin işini takip etmeyi yeğliyoruz dedi.
     Bütünşehir Yasasının Alaçatı, Foça, Birgi gibi tarih ve turizm açısından önemli ilçelerin kapanmasına sebep olacağını dile getiren Kocaoğlu, Özdere, Gümüldür, Ürkmez, Doğanbey gibi ilçe merkezlerine uzak beldelerin birleştirilerek bir ilçe kurulmasını önerdi. Kocaoğlu, beldelerin kapatılması sorununa birçok faktörü de dikkate alarak çözüm yolu bulunması gerektiğini söyledi.
    
     -Kent yenilemede vatandaşın hakkı korunacak-
    
     Aziz Kocaoğlu, kent dönüşümü konusunda kimsenin hakkını yemeden adil bir model uygulayacaklarını açıkladı. Vatandaşın hakkını korumak için bir havuz oluşturacaklarını ifade eden Kocaoğlu, şunları söyledi:
     Kentsel dönüşümde değerlemeyi, imar durumunu, tasarımı biz yapacağız. Vatandaşın da müteahhidin de hakkını biz koruyacağız. Bizim modelimiz kimsenin hakkını yemeden adil bir şekilde uygulanabilecek.
     EXPO temasları için Atinaya yaptıkları iki günlük gezinin verimli geçtiğini belirten Kocaoğlu, EXPO 2020nin sadece İzmire değil Yunanistana, Egeye katkı koyacağını anlattıklarını söyledi.
     Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanlığı Stratejik Planlama Daire Başkanı Adnan Aslan, İzmirde bakanlık tarafından yürütülen yatırım geliştirme ve planlama çalışmaları hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Hüseyin Bağış
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER