AA Bölge Müdürü Gülümden Rektör Uysala

AA Bölge Müdürü Gülümden Rektör Uysala ziyaret


KARABÜK (A.A) - Anadolu Ajansı (AA) Kastamonu Bölge Müdürü Ebubekir Gülüm, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysalı ziyaret etti.
     Uysal, makamında gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, üniversitenin şehirle bütünleşerek, birçok ilke imza attığını belirterek, Türkiyede ilk olan Raylı Sistemler Mühendisliği, Tıp Mühendisliği ve Demir Çelik Enstitüsüne ile Türkiyenin sürdürülebilir tek Üstün Yetenekliler Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezine sahip olduklarını söyledi.
     Üniversitenin, 5 yıl gibi kısa bir süre önce kurulmuş olmasına rağmen, bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarla birçok ulusal ve uluslararası bilimsel, kültürel ve sanatsal başarılara imza attığını aktaran Uysal, Karabük Üniversitesi olarak bizde AAnın gerçekleştirmiş olduğu yayınları takip etmeye çalışıyoruz. AA kendisine ilke edindiği doğruluk, tarafsızlık ve kaliteli haber yapmaktan ödün vermeden, çalışmalarını sürdürdüğü için tüm çalışanlarına teşekkür eder ve başarılarının devamını dilerim diye konuştu.
     Gülüm ise AAnın şu anda 5 ayrı dilde yayın yaptığını ifade ederek, ajansın kuruluşunun 100. yılı olan 2020 yılında 11 dilde yayın yapan, dünyanın en etkili ilk 5 ajansı içerisin girmesini hedeflediklerini belirtti.
     Karabük kentinin kültürel ve turizm potansiyelini öne çıkaran haberler yaparak, bölgenin tanıtımına katkı sağlamak istediklerini aktaran Gülüm, Karabük Üniversitesi henüz 5 yaşında olmasına rağmen, büyük bir gelişme kaydederek, yıllardır eğitimde öncü olan birçok üniversiteye fark atmış durumdadır dedi.
     Uysal daha sonra, Gülüm ile birlikte yerleşke alanını gezerek, yapılan çalışmaları yerinde anlattı.
     Gezinin ardından Gülüm, botanik bahçesinde kendi adına hazırlanan ağacı dikerek sertifikasını aldı.
     Gülüm daha sonra İl Valisi İzzettin Küçük ve İl Emniyet Müdürü Oktay Keskini de ziyaret etti.
     Ziyaretlerde, AA Karabük İl Temsilcisi Ahmet Özler de hazır bulundu.
    
     Muhabir: Faik Erez
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber AA Bölge Müdürü Gülümden Rektör Uysala Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER