AA foto muhabiri Yakutun futbol maçında

AA foto muhabiri Yakutun futbol maçında yaralanması -AA Başhukuk Müşaviri Arıtürk ile Elazığ Adliyesine gelen Yakut, TFF, Elazığ Emniyet Müdürlüğü, Sanica Boru Elazığspor ve Beşiktaş Kulübü ile statta güvenliği sağlayan şirket hakkında


ELAZIĞ (A.A) - Spor Toto Süper Ligin 21. haftasındaki Sanica Boru Elazığspor-Beşiktaş maçını takip ettiği sırada tribünden sahaya atılan meşalenin başına isabet etmesi sonucu yaralanan Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri İbrahim Halil Yakut, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Elazığ Emniyet Müdürlüğü ve her iki kulüp ile statta güvenliği sağlayan şirketten şikayetçi oldu.
     AA Başhukuk Müşaviri Zeki Arıtürk ile Elazığ Adliyesine gelen Yakut, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet SavcıSinan İnala ifade verdi.
     Yakut, ifadesinde, 9 Şubatta Elazığ Atatürk Stadında oynanan maçın ilk dakikalarında sahaya atılan bir meşalenin değmesi sonucu gözünün üstünden yaralandığını, fotoğraf makinesi ve teleobjektifinin kırıldığını söyledi.
     Yüzünde kalıcı izler oluştuğunu, meşale isabet ettiği anda sol gözünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirten Yakut, bu nedenle TFF, Elazığ Emniyet Müdürlüğü, Sanica Boru Elazığspor ve Beşiktaş Kulübü ile stadın güvenliğini sağlayan ARMG Özel Güvenlik Şirketi hakkında şikayette bulundu.
     Yakut, meşaleyi atan kişi ve kişilerin tespit edilerek cezalandırılmasını talep etti.
     Arıtürk ise 57 sayılı Anadolu Ajansının Malları ve Personeli Hakkında Kanun kapsamında AA çalışanlarının yargılamalarda devlet memuru sayıldığını vurguladı.
     AA çalışanlarına yapılan saldırılarda, personelin her türlü hakkını savunacaklarını bildiren Arıtürk, dosyanın örneğini alarak konuyu titizlikle inceleyeceklerini, maddi ve manevi tazminat haklarını ilgili kuruluşlardan talep edeceklerini söyledi.
     Arıtürk, Yakut ve AA çalışanlarına yapılan saldırıları kınadığını sözlerine ekledi.
     Soruşturmayı sürdüren savcı İnal da Arıtürk ile görüşmesinde, meşalenin atıldığı taraftarların bulunduğu bölümle ilgili görüntü çözümü ve zanlıların kimlik tespiti çalışmalarının devam ettiğini, bu konuda gerekli yazışmaların yapıldığını bildirdi. İnal, Arıtürke, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü aktardı.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber AA foto muhabiri Yakutun futbol maçında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER