Abantı son iki ayda 30 bin

Abantı son iki ayda 30 bin kişi ziyaret etti -Bolu İl Çevre ve Orman Müdürü Akay: Abant Tabiat Parkını son 2 ay içerisinde yerli ve yabancı yaklaşık 30 bin tatilci ziyaret etti


BOLU (A.A) - Bolu İl Çevre ve Orman Müdürü Sezgin Akay, Abant Tabiat Parkını son 2 ay içerisinde yerli ve yabancı yaklaşık 30 bin tatilci ziyaret etti dedi.
     Akay, AA muhabirine, havaların ısınmasıyla birlikte Abantta çevre düzenlemesi ve bozulan yolların yapılması için çalışmalara başlandığını söyledi.
     Ziyaretçilerin bölge hakkında daha çok bilgiye sahip olması için Abantın girişine Tabiat Parkı Müzesi yaptıklarını anlatan Akay, müzenin bir ay içerisinde faaliyete geçeceğini belirtti. Müzede Abantın bitki örtüsü ve balık türlerinin sergileneceğini aktaran Akay, Yabancı turistler için de rehberler bulunacak. Tatilcilerin bölgeyle ilgili olarak akıllarına takılan her konuda bilgi verebilecek deneyimli personeller bulunacak. Bu sayede yerli ve yabancı tatilciler Abantı daha iyi tanıma fırsatını yakalamış olacak diye konuştu.
     Bölgenin dört mevsim yoğun ilgi gördüğüne dikkati çeken Akay, Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkını son 2 ay içerisinde yerli ve yabancı yaklaşık 30 bin tatilci ziyaret etti. Tatilciler Abantta, faytona ve ata binerek, göl çevresinde yürüyüş yaparak, günü birlik alanlarda piknik yaparak, fotoğraf çekerek ve şamriyellerle kayak yaparak tatillerinin keyfini çıkartıyor ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: İlhami Çetin - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Abantı son iki ayda 30 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER