ACAD Balık Adam ekibi, CMAS Dünya

ACAD Balık Adam ekibi, CMAS Dünya Su Altı derin dalış sertifikası aldı


NİĞDE (A.A) - Niğde Acil Kurtarma Afet Dernek (ACAD) Balık Adam ekibi, CMAS Dünya Su Altı derin dalış sertifikası aldı.
     Mersin Silifke ilçesi Boğsak köyündeki Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu (TSSF) dalış merkezinde düzenlenen etkinlikte Discovery ve Scuba (aletli dalış) sporu gerçekleştirildi.
     ACAD Başkanı Arif Öztürk AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yıldan bu yana faaliyet gösterdiklerini belirterek, alanında uzman bir çok gönüllüsü ile personel eğitimlerine devam ettiklerini şube olarak olası durumlara hazırlık açısından kendilerini devamlı yenilediklerini ifade etti.
     Su altı arama kurtarma dalış kurslarını bitirdiklerini aktaran Öztürk, şöyle devam etti:
     "8 kişiden oluşan ekibimizle su altı dalış kurslarını bitirmiş bulunmaktayız. Bunun yanında 2 yıldız Balık adam sertifikasına sahip gönüllülerimizin de 12 saat teorik eğitimle 2 yıldız derin dalış katagorisinde, 30 metreye derin dalış arama kurtarma eğitimlerini tamamlayarak, CMAS Dünya Su Altı konfederasyonuna ait sertifika almaya hak kazandı."
     Öte yandan, dağ arama kurtarma, su altı ve su üstü arama kurtarma, amatör telsizcilik ve afet haberleşmesi olmak üzere üç ana başlık altında faaliyet gösteren ACAD afetlerde acil sağlık hizmetleri, medikal kurtarma gibi branşlarda da gönüllü olarak yer alıyor.
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber ACAD Balık Adam ekibi, CMAS Dünya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER