Acara heyeti Kuşadasında

Acara heyeti Kuşadasında -Acara Özerk Cumhuriyeti Maliye ve Ekonomi Bakanı Tavartkiladze ile beraberindeki heyet, Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi ile Efes Kongre Merkezini ziyaret etti


AYDIN (A.A) - 29.01.2013 - Gürcistanın Acara Özerk Cumhuriyeti Maliye ve Ekonomi Bakanı Giorgi Tavartkiladze ile beraberindeki heyet, Efes Kongre Merkezi ile Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evini ziyaret etti.
     Tavartkiladze ile Batum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamar Şavadzenin de aralarında bulunduğu heyet, Efes Kongre Merkezini ziyaret ederek, kongre turizmine ilişkin bilgi aldı.
     Efes Antik Kenti ile Meryem Ana Evini ziyaret eden konuk Bakana, daha sonra Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan tarafından ilçenin ticari yapısı ile turizmin ticarete etkilerina ilişkin bilgi verildi.
     Ziyaretlerinin ardından, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungünün düzenlediği yemeğe katılan Tavartkiladze, yaptığı açıklamada, Gürcistanda hayata geçirecekleri uygulamalarda örnek aldıkları Kuşadasının turizmdeki gelişimini görmek üzere gerçekleştirdikleri ziyarette olumlu sonuçlara ulaştıklarını söyledi.
     Kuşadasının kruvaziyer turizminin yanı sıra Efes Kongre Merkezinin açılmasının ardından kongre turizmiyle Türk turizminin parlayan yıldızı olduğunu ifade eden Tavartkiladze, Kuşadasının yaşadığı olumlu ve olumsuz tecrübeleri dikkate alarak, ülkemizde turizmin gelişimi için gerekli çalışmaları yapacağız. Bu anlamda bize sonsuz destek olan kardeş kent Kuşadasına teşekkür ediyorum dedi.
     Altungün ise Batumun, yüzünü turizme çevirerek yakın gelecekte Karadenizin turizm cenneti olmayı hedeflediğini belirterek, Batumun hedefine ulaşacağına inanıyor, kardeş kentimizle tecrübelerimizi paylaşarak gelişmelerine destek olmayı amaçlıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Uzun / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Acara heyeti Kuşadasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER