Acara Özerk Cumhuriyetine greyder yardımı

Acara Özerk Cumhuriyetine greyder yardımı -Trabzon Valisi Kızılcık: -Böyle bir uygulamayı Türkiye Cumhuriyetinin 81 ilinde ilk defa Trabzon İl Genel Meclisi yaptı


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Türkiyenin Acara Özerk Cumhuriyetine yardım amacıyla 2 greyder göndermesine ilişkin Böyle bir uygulamayı Türkiye Cumhuriyetinin 81 ilinde ilk defa Trabzon İl Genel Meclisi yaptı dedi.
     Kızılcık, yaptığı yazılı açıklamada, İl Genel Meclisi olarak tarihi kararlara imza attıklarını belirterek, İl Genel Meclisince Acara Özerk Cumhuriyetine yardım amaçlı 2 greyder gönderilmesine karar verildiğini söyledi.
     Bunu tarihi bir olay olarak nitelendiren Kızılcık, İl Genel Meclisi olarak yaptıklarımızla iftihar ediyoruz. Acaraya 2 greyderin gönderilmesi kararı, Türkiyenin bölgesel güç olması yönünde çok önemli bir karardır. Böyle bir uygulamayı Türkiye Cumhuriyetinin 81 ilinde ilk defa Trabzon İl Genel Meclisi yaptı. Uygulama örneği ülkemizde yok. Sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kızılay marifetiyle Somaliye birkaç araç göndermiş. Ama bizim yaptığımız yaklaşım çerçevesinde yapan hiçbir vilayet yok dedi.
     İl özel idarelerinin artık sadece yol ve su konusunda hizmet veren müessese olmaktan çıktığını ifade eden Kızılcık, şunları kaydetti:
     Vatandaş köy yolunu gördüğünde belediye başkanını sıkıştırıyor. Biz de köy olalım diyorlar. Bizler de özellikle kırsal kesimin yol ve su ihtiyacını en iyi şekilde karşılamaya çalışıyoruz. Artık il özel idareleri değişiyor, hatta dönüşüyor. Bu kurumlar sadece yol ve su yapan müessese olmanın ötesinde köylüsünün de şehirdeki insanın sahip olduğu olanaklara sahip olması için çalışıyor
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz / Tuncay Bekar
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Acara Özerk Cumhuriyetine greyder yardımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER