Adanada kaçakçılıkla mücadele

Adanada kaçakçılıkla mücadele -İl Jandarma Komutanlığınca bu yıl yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu, kaçak içki, sigara ve tütün miktarlarında son 5 yılın en yüksek değerlerine ulaşıldığı bildirildi


ADANA (A.A) - Adana İl Jandarma Komutanlığınca bu yıl yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu, kaçak içki, sigara ve tütün miktarlarında son 5 yılın en yüksek değerlerine ulaşıldığı bildirildi.
     Adana Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı kaçakçılık ve istihbarat birimlerince transport güzergahlar üzerinde bu yıl gerçekleştirilen 835 operasyonda yakalanan bin 57 şüpheliden 151i tutuklandı. Operasyonlarda 2 bin 750 kilogram esrar, bin 856 adet hap, 24 bin 100 litre kaçak içki, 1 milyon 177 bin 658 paket kaçak sigara ve 953 kilogram kaçak tütün ele geçirildi.
     Ekiplerin yaptıkları operasyonlarda bir önceki yıla nazaran yakalanan uyuşturucu miktarında yüzde 230, kaçak içki miktarında yüzde 360, kaçak sigarada yüzde 110, kaçak tütünde ise yüzde 44 oranında artış sağlandı.
     Yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddenin piyasa değerinin yaklaşık 5.5 milyon TL, sigaranın 3.5 milyon TL ve içkinin ise 1 milyon TL olduğunu değerlendiren yetkililer, bahse konu uyuşturucu maddenin yapılan operasyonlar sonucunda yakalanmaması durumunda 550 bin kişinin bu uyuşturucu maddelerden, 24 bin kişinin kaçak içkiden ve 1.2 milyon kişinin de kaçak sigaradan zehirleneceğini belirtti.
     Uluslararası Terörizm ve Sınır Aşan Suçlar Merkezi verilerine göre terör örgütünün kaçakçılıktan sağladığı suç gelirinin yıllık yaklaşık 200 milyon dolar olduğu düşünüldüğünde, Adana İl Jandarma Komutanlığınca son bir yılda yapılan operasyonların terör örgütüne 6 milyon dolarlık darbe vurduğu değerlendirildi.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanada kaçakçılıkla mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER