Adanada terör protestosu

Adanada terör protestosu -Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, valilik bahçesinde toplanarak terör örgütünün saldırılarını protesto etti


ADANA (A.A) - Adanada Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup valilik bahçesinde toplanarak terör örgütünün saldırılarına tepki gösterdi.
     Valilik makamı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Defterdarlığın bulunduğu alanda toplanan gruba, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, bu alanın protesto gösterisi için yasak olduğunu bildirerek, valilik bahçesi dışında toplanmaları gerektiği uyarısında bulundu.
     Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Köse ve sendika yöneticileri, polis ekiplerine sadece şehitlere olan saygı nedeniyle burada bulunduklarını ve haklarında yapılacak yasal işlemi göze alarak tepkilerini burada göstereceklerini belirtti. Kısa süreli gerginlik, polis ekiplerinin açıklama yapılmasına izin vermesiyle son buldu.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından şehitler için Kuran-ı Kerim ve dualar okundu.
     Kamil Köse, burada yaptığı açıklamada, uzun soluklu ve küresel bir planla, milletin teröre karşı duyarlılığının yok edilmek, direncinin kırılmak istendiğini savundu.
     Bu topraklarda ateşin sadece düştüğü yeri yakmayacağını belirten Köse, Birimizin derdi hepimizin derdidir. Birimizin acısı hepimizin yüreklerini dağlar. Bu nedenle bu milleti yok etmek için kurulan bütün hain planlar bozulmaya mahkumdur dedi.
     Köse, milletçe birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olunduğu sürece ülkeyi bölmeye, kardeşi kardeşe düşman etmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini, ortak hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.
     Her türlü provokasyon ve tahrike rağmen etin tırnaktan ayrılmayacağını ifade eden Köse, Bu vatanın hiçbir ferdi binlerce yıllık kardeşliğimizden vazgeçmeyecek, hainler emellerine ulaşamayacaktır. Bizi bize düşman etmeye, kardeşliğimizi bozmaya yeltenenler, döktükleri kardeş kanlarında, anaların gözyaşlarında boğulup gidecektir diye konuştu.
     Açıklamanın ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adanada terör protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER