Adanada trafik denetimleri

Adanada trafik denetimleri -Geçen ay yapılan denetimlerde 98 bin 97 araç kontrol edildi


ADANA (A.A) - Adanada geçen ay yapılan denetimlerde 98 bin 97 aracın kontrol edildiği bildirildi.
     Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2012nin son ayında 98 bin 97 aracın kontrol edildiği belirtildi.
     Bunlardan 22 bin 327 aracın sürücüsüne kusurlu bulunarak para cezası uygulandığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Geçen yılın Aralık ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 761 sürücü mahkemeye sevk edildi, bin 574 araç trafikten men edildi ve 398 sürücünün ehliyetine el konuldu. Alınan tüm etkin önlemlere rağmen, trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle belirtilen dönemde ilimiz sınırlarında toplam 609 maddi hasarlı, 334 yaralamalı, 4 ölümlü olmak üzere toplam 947 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 2.725.152 liralık maddi hasar oluşurken, 541 vatandaşımız yaralandı, 4 vatandaşımız hayatını kaybetti.
     Açıklamada, kentteki trafik güvenliği ve vatandaşların can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tedbirlerin arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürüleceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanada trafik denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER