Adanada yazlık sinema açıldı

Adanada yazlık sinema açıldı -Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yazlık sinema, Bereketli Topraklar Üzerinde filminin gösterimiyle açıldı


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yazlık sinema, Bereketli Topraklar Üzerinde filminin gösterimiyle açıldı.
     Vali Hüseyin Avni Coş, Seyhan İlçesi Mimar Sinan Amfi Tiyatrosu yanında Adanalıların hizmetine giren yazlık sinemanın açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, yazlık sinemaların Türk sinemasının bir dönemine damga vurduğunu belirtti.
     Türkiyede benzeri çalışmaların az olduğunu ifade eden Coş, Yazlık sinema olayının tekrar yaşatılması genç kuşakların bunu tekrar görebilmeleri açısından güzel ve örnek bir çalışma. Çalışmayı yapanları kutluyorum. Açılan bu yazlık sinemanın, Adanamızın sinemayla olan bağlantısını güçlendirmeye hizmet etmesini temenni ediyorum dedi.
     Yazlık sinemayı Adanalıların hizmetine sunmaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da Zamanla tüm yazlık sinemalar kapandı. Büyükşehir belediyesi olarak bu nostaljiyi yeniden canlandırmak istedik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum diye konuştu.
     700 seyirci kapasiteli Büyükşehir Belediyesi Yazlık Sineması kapılarını, 1979 yılında Erdem Kıralın yönettiği ve Orhan Kemalin aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan Bereketli Topraklar Üzerinde filmiyle açtı.
     Yazlık sinemanın açılışına çok sayıda sinemaseverin yanı sıra 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında Adanada bulunan Nuri Alço, Yusuf Sezgin, Yılmaz Köksal ve Süleyman Turan ile çok sayıda sanatçı katıldı.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Adanada yazlık sinema açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER