Adanadaki Uyuşturucu satışı cinayeti davası

Adanadaki Uyuşturucu satışı cinayeti davası -Tutuklu yargılanan sanıklardan biri ağırlaştırılmış müebbet, diğeri 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı


ADANA (A.A) - Adanada, 15 ayrı hırsızlık ve uyuşturucu suçundan kaydı bulunan kişinin, uyuşturucunun satılacağı bölge konusunda çıkan tartışma sonucu tabancayla vurulara öldürülmesi olayından yargılanan sanıklardan biri ağırlaştırılmış müebbet, diğeri 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
     Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ömer Gazanfer ve Fecri Coşkun ile tutuksuz yargılanan sanıklar Ramazan Ç, Yusuf B, Evren İ. ve müşteki Abdurrezzak Acar katıldı.
     Cinayeti işlediği iddia edilen Ömer Gazanfer, soruşturma aşamasındaki ifadelerini ve hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini, olayın olduğu esnada kendisinin Evren İrgün ve Serkan isimli arkadaşlarıyla kahvehanede oyun oynadığını iddia etti.
     Fecri Coşkunun, olay günü kendisini telefonla arayarak evine çağırdığını kaydeden Gazanfer, Evine gittiğimde Fecri Coşkun bana Bu olayı ben yaptım. Benim sabıkam var. Evliyim, çocuklarım var. Suçu üstlenirsen sana avukat tutarım. 150 bin lira da para veririm. 3-4 yıl yatar çıkarsın dedi. Benim de maddi durumum iyi olmadığı için kabul ettim. Ama emniyete gidip teslim olduğumda avukat ve para gelmedi diye konuştu.
     Cinayeti azmettirdiği iddia edilen Fecri Coşkun ise yaptığı savunmada, sanık Ömer Gazanferin kendisine iftira attığını, kendisinden borç para istediğini ve vermeyince küfrederek ayrıldığını belirterek Ailevi sorunlarım nedeniyle kaçtığım için bugüne kadar gelemedim. Haliti ben öldürtmedim ve öldürmedim. Benim çocukluk arkadaşımdı dedi.
     Haklarında cinayete iştirak suçundan 20şer yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanıklar Evren İ, Yusuf B. ve Ramazan Ç. de suçlamaları kabul etmedi.
     Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Ömer Gazanferi 15 yıl hapis cezasına, sanık Fecri Coşkunu ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, tutuksuz yargılanan 3 sanığın beraatına karar verdi.
     Halit Acarın (25), 5 Aralık 2009 tarihinde Gülbahçe Mahallesi 13290 Sokakta tabancayla vurularak öldürülmesiyle ilgili sanık Ömer Gazanfer hakkında müebbet, sanıklar Fecri Coşkun ile Ramazan Ç, Yusuf B. ve Evren İ. hakkında 20şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanadaki Uyuşturucu satışı cinayeti davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER