Adanadaki çocuğun iş kazasında öldüğü iddiası

Adanadaki çocuğun iş kazasında öldüğü iddiası -Bazı sivil toplum kuruluşları çocuk işçi çalıştırılmasına tepki gösterdi


ADANA (A.A) - Adanadaki bazı sivil toplum kuruluşları, trafik kazası geçirdiği söylenerek getirildiği hastanede iş kazası sonucu hayatını kaybettiği belirlenen 13 yaşındaki Ahmet Yıldızın ölümüne dikkati çekerek çocuk işçi çalıştırılmasını protesto etti.
     İnönü Parkında toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İş kazası değil iş cinayeti, Çocuk işçi istemiyoruz, Ahmet Yıldızı unutmayacağız şeklinde sloganlar atarak, Adana Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü Ek Hizmet Binası önüne kadar yürüdü.
     Burada grup adına açıklama yapan Serpil Aslan, 13 yaşındaki Ahmet Yıldızın haftalık 100 liraya çalıştığına işaret ederek, çocuğun acı bir iş cinayeti sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.
     Aslan, 2012de binden fazla işçinin hayatını kaybettiğini dile getirerek, Bunlardan yüzlercesi ise Ahmet Yıldız gibi küçük yaştaki çocuklardı. Dünya genelinde 306 milyon civarında çocuk işçi sayısı olduğunu biliyoruz, ülkemizde ise 1 milyonun üstünde çocuk işçi var. Ahmet Yıldızın ölümü, bize çocuk işçiliği ile mücadele edilmesi gerektiğini bir kez daha gösterdi. Çocuk emeğinden rant elde edilmesine izin vermeyeceğiz dedi.
     Grup, basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanadaki çocuğun iş kazasında öldüğü iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER