Adana Devlet Tiyatrosu sezonu açtı

Adana Devlet Tiyatrosu sezonu açtı -Tiyatro Ah-u Zelha isimli oyunla perdeleri açtı -Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Demirağ: Oyun, dünyada ilk defa ramp ışıklarına çıkıyor. Devlet Tiyatroları olarak bir yazarın yetişmesine deste


ADANA (A.A) - Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) 2012-2013 sezonunu Ah-u Zelha isimli oyunla perdelerini açtı.
     Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Fırat Demirağ, oyun öncesi Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yeni sezona ekip olarak en iyi şekilde hazırlandıklarını ve prömiyeri yapılan Ah-u Zelha adlı oyunla perdeleri açmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.
     Geçen sezon içinde ve Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali ile toplam 147 bin seyirciye ulaştıklarını belirten Demirağ, bu sayının bölge tiyatrosu için rekor sayılabileceğini kaydetti.
     Bu yıl seyirci sayısını daha yukarılara taşımak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade eden Demirağ, Bütün çalışmalarımız bu yönde olacak dedi.
     Bu sezon Adana Devlet Tiyatrosu ekibinin sergileyeceği oyunların yanı sıra diğer 11 bölgeden gelecek turne oyunlarının da sahne alacağını ifade eden Demirağ, şunları belirtti:
     Türkiye genelinde devlet tiyatroları perdelerini açıyor. Diğer bölgelerimizde de prömiyer heyecanı yaşanıyor. 3üncü haftamızda Konya Devlet Tiyatroları yapımı olan Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe adlı oyun gelecek. 24 Ekimde Zeynep Kaçarın Dış Ses oyunu prömiyer yapacak. Ay sonununda ise Define Adası adlı çocuk oyununun prömiyeri yapılacak. Devlet Tiyatroları, pazartesi günü hariç her gün perdelerini açacak. Bilet fiyatlarına zam yapmadık yine aynı fiyatlardan satılacak.
     Ah-u Zelhanın Pervin Okurun yazdığı ilk oyun olduğunu anlatan Demirağ, Oyun dünyada ilk defa ramp ışıklarına çıkıyor. Bir yazarın yetişmesine destek oluyoruz. Kuruluş kanunumuzun bize emrettiği görevi yerine getirmiş oluyoruz ifadesini kullandı.
     Oyunun yönetmeni Tayfun Erarslan da sezon açılışıyla ilgili olarak, Yönetmeninden oyuncusuna tüm ekibin sözü sahne üzerinde duruyor. Ama yeni bir yazarın yeni bir eserin Adanalı sanatseverlerle buluşuyor olması bizim için heyecan verici. Umarım Adana tiyatrosu, dünya tiyatrosu keyifli, güzel, dolu dolu ve kendini savunan bir sezon yaşar diye konuştu.
     Genç yazar Pervin Okurun eserinde, hayatın denenmiş, sınanmış, ezber edilmiş kurallarına göre oynanması yönündeki binlerce yıllık nasihat ve kurallara uymayı reddeden ama ailesini, köklerini, toprağını da bırakamayan bir trajik kahramanı, büyük karşıtlıklar ve destansı bir biçimi ele alıyor.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Adana Devlet Tiyatrosu sezonu açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER