Adana Tunus fahri konsolosu Sabuncuya Tunus

Adana Tunus fahri konsolosu Sabuncuya Tunus Devlet Nişanı


ADANA (A.A) - Tunusun Adana fahri konsolosu Nuri Sabuncuya, Tunusun Ankara Büyükelçisi Mehrez Ben Rhouma, tarafından Tunus Cumhurbaşkanı adına Devlet Nişanı verildi.
     Hilton Otelinde yapılan törene, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Adem Ersoy, Ticaret Odası Başkanı Ali Gizir, Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, sivil toplum örgütleri üyeleri katıldı.
     Tunus Büyükelçisi Mehrez Ben Rhouma, törendeki konuşmasında, Adanada ikinci evinde gibi hissettiğini belirterek, Son yıllarda Tunusla Türkiye arasında çok sıcak ilişkiler sürüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunusun ayakta kalması için, ülkemizi ziyaret edip bizleri onurlandırdılar, desteklediler. 29 yıldan bu yana Adana Fahri Konsolosluğunu yürüten Sayın Nuri Sabuncuya çok teşekkür ediyorum. Tunusla Türkiye arasında köprü oldular. Kendisi Tunusta sevilen ve sayılan bir isimdir. Önümüzdeki yıl Tunusta Türkçe seçmeli ders olacaktır. Bütün bunlar gösteriyor ki, 2 ülke arasında ilişkiler daha da güçlenecektir. Tunus bir Akdeniz ülkesidir. Hepinizi Tunusa bekliyoruz diye konuştu.
     Tunusun Adana fahri konsolosu Nuri Sabuncu da, törenine katılan herkese teşekkür ederken, Tek amacım Adanaya ve ülkeme faydalı olmaktır. Bütün çalışmalarım bu yönde oldu dedi.
     Konuşmaların ardından Büyükelçi Rhouma, Sabuncuya Tunus Devlet Nişanını törenle takdim etti.
    
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Adana Tunus fahri konsolosu Sabuncuya Tunus Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER