Adı Japon kendi Urfalı

Adı Japon kendi Urfalı -Şanlıurfada yetiştirilen başta Japon balığı olmak üzere birçok süs balığı, Türkiyenin çeşitli kentlerinde, ev ve iş yerindeki akvaryumları renklendiriyor


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada yetiştirilen başta Japon balığı olmak üzere birçok süs balığı, Türkiyenin çeşitli kentlerinde ev ve iş yerlerindeki akvaryumları renklendiriyor.
     İşletmeci Mehmet Bulut, daha önce büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yaptığını, tesadüfen tanıştığını bir kişinin önerisi ve desteğiyle süs balığı işine girdiğini söyledi.
     Yaklaşık 4 yıldan bu yana iki ortağıyla, Karaali köyünde ve kent merkezine yakın bir alanda toplam 105 dönümlük arazi üzerindeki toprak ve beton havuzlarda süs balığı ürettiklerini belirten Bulut, Şu an çiftliğimizde Japon, Koi, Lepistes, Ciklet, Moli türü süs balıklarını yetiştiriyoruz. İlk 2 yıl acemiliğimiz oldu şimdi çok şükür bir problemimiz yok dedi.
    
     -Hedef yılda 2 milyon balık
    
     Mehmet Bulut, Şanlıurfadaki tesislerinde üretilen süs balıklarını kendi kurdukları dağıtım ağıyla Türkiyenin birçok kentine ulaştırdıklarını dile getirdi.
     Ankara ve İstanbulda büro ve depoları bulunduğunu ifade eden Bulut, Şanlıurfada yetiştirilen süs balıklarının dağıtımını söz konusu merkezler aracılığıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Şanlıurfadaki tesislerde balık üretimini artırmayı planladıklarını aktaran Bulut, Geçen yıl 800 bin süs balığı ürettik. Bu yıl hedefimiz bu rakamı 2 milyona çıkarmak diye konuştu.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adı Japon kendi Urfalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER