Adıyamana 5 ambulans gönderil

Adıyamana 5 ambulans gönderil


ADIYAMAN (A.A) - AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Adıyamana 4 hastayı aynı anda taşıyabilen maksi ambulans ve kar paletli ambulansın içinde olduğu 5 ambulans gönderildiğini bildirdi.
     Yetiş, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların acil sağlık hizmetlerinden daha hızlı yararlanması için 112 Acil Servis İstasyonlarının hem kalitesinin hem de araç sayısının artırılmasının önem taşıdığını belirtti.
     Acil durumda hastayı veya kazazedeyi yerinden en hızlı şekilde almanın hayati önem taşıdığını ifade eden Yetiş, şunları kaydetti:
     Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlunun katılımıyla İstanbulda gerçekleştirilen 334 araçlık ambulans dağıtım töreni ile eş zamanlı olarak Ankarada da tören düzenlendi. Bu törende Adıyamana biri kar paletli, biri aynı anda 4 hastayı taşıyabilen maksi ambulans olmak üzere 5 adet ambulans gönderildi.
     Adıyaman merkez ve ilçelerinde 24 ayrı istasyon, bugüne kadar 2si kar paletli olmak üzere 21 ambulansla hizmet vermekteydi. Bazı eksikliklerimiz vardı. Yeni tahsis edilen araçlarla eksiklikler giderildi. Kış şartlarının zor geçtiği Sincik ve Çelikhan ilçelerinde kar paletli ambulans mevcuttu. Gerger ilçemizin de kar paletli ambulansa ihtiyacı vardı. Bu eksiklik de giderildi
     Yetiş, araçları Adıyamana kazandıran Başbakan Erdoğan ile Sağlık Bakanı Müezinoğluna teşekkür etti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyamana 5 ambulans gönderil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER