Adıyamanda sağlık yatırımları

Adıyamanda sağlık yatırımları -İl Sağlık Müdürü Dr. Taş: -2012, sağlık yönetimde yapısal değişimin yaşandığı, taşra teşkilatımızın tamamen yenilendiği bir yıl oldu


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş, 2012nin sağlık yönetimde yapısal değişimin yaşandığı, taşra teşkilatının tamamen yenilendiği bir yıl olduğunu bildrdi.
     Dr. Taş, yaptığı açıklamada, geçen yılı değerlendirdi. Adıyamanda geçen yıl birinci basamak sağlık hizmetlerinin sevk ve idaresinin Halk Sağlığı Müdürlüğüne, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin ise Kamu Hastaneleri Birliğine verildiğini hatırlattı.
     Söz konusu kuruluşların koordinasyonunun, izleme ve değerlendirme faaliyetlerinin yanı sıra 112 acil sağlık hizmetlerinin İl Sağlık Müdürlüğünce yönlendirildiğini belirtti.
     2012 yılında sağlık yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğine dikkati çeken Taş, şunları kaydetti:
     2012, sağlık yönetimde yapısal değişimin yaşandığı, taşra teşkilatımızın tamamen yenilendiği bir yıl oldu. Besnide yeni devlet hastanemize ait bina tamamlanarak hizmete açıldı. Kahta ilçesinde toplum sağlığı merkezi ile aile sağlığı merkezimiz yeni binasında hizmet vermeye başladı. Atakent Aile Sağlığı Merkezi, Kahta 4 nolu ve Gölbaşı 2 nolu Aile Sağlığı merkezleri bitme aşamasında. Gerger 25 yataklı ilçe hastanesi geçici kabul aşamasına getirildi. İl merkezinde 400 Yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi inşaatımız ise hızla devam etmekte. Ayrıca 60 ünitelik ağız diş sağlığı merkezimizin inşaatı da tamamlanmak üzere. 2013 yılında da kaliteden ödün vermeden hasta memnuniyetini gözeterek çalışan güvenliğini de göz ardı etmeden nitelikli bir sağlık hizmeti sunmanın gayreti içinde olacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Adıyamanda sağlık yatırımları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER