Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Barodan MÜSİADa ziyaret


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Baro Başkanı Abdullah Tel ve yönetim kurulu üyeleri MÜSİAD Adıyaman Şubesini ziyaret etti.
     MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Dağtekin, ziyarette yaptığı konuşmada, kurumlar arası iletişimin ve diyaloğun çok önemli olduğunu ifade etti. Baro Başkanı Abdullah Tel ise ülkenin kalkınmasında en önemli unsurun insan unsuru olduğunu belirterek, İnsan haklarının ve insanın insanca yaşama hakkının sağlanması gerekiyor. Bu iş içinde kendilerini görevli sayan MÜSİADı yakından takip ediyor ve taktir ediyoruz diye konuştu
    
     -Başkanı Büyükaslan, Oturakçı Pazarındaki çalışmaları inceledi
    
     Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Oturakçı Pazarında yapımı devam eden sokak düzenleme çalışmalarını inceledi.
     Adıyaman Belediyesi tarafından hazırlanan ve Şanlıurfa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanarak, akabinde ihale edilerek yapımına başlanan sokak düzenleme çalışmaları kapsamında pazarın bir kısmına uzay çatı yapılıyor.
     Pazarda inceleme yapan Başkan Büyükaslan, yaptığı açıklamada, tarihi Oturakçı Pazarını restore ederek cazibe merkezi haline getirmek istediklerini söyledi.
     Oturakçı Pazarıyla ilgili güzel projelerinin olduğunu kaydeden Büyükaslan, şöyle konuştu:
     Proje kapsamında çarşımızın 1. etabındaki kısmın çatı kaplamasını tamamladık. Yağmur suyu olukları döşendi. Çatı altına ahşap döşeme ve led aydınlatmalar döşenecek. Dükkan siperleri saydam malzeme ile yapılacak. Daha sonra yerler traverten ile döşenecek. Devam eden faaliyetler inşallah kısa sürede tamamlayıp tarihi pazarımızı hem Adıyamanımızın ticaretine, hem de turizme kazandırmış olacağız
    
     -Kadın Girişimciler Kurulundan Adıyaman Üniversitesine ziyaret
    
     Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Adıyaman Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllüyü ziyaret etti.
     TOBB Adıyaman Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Selda Tandoğan Demirel ve kurul üyeleri Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllüye yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Demirel, kadınların iş hayatında ve sosyal hayatta daha fazla yer alması noktasında çalışmalar yaptıklarını belirterek, Adıyaman Üniversitesinde kız öğrencilere yönelik olarak Finansal Okuryazarlık eğitimi vermek istediklerini kaydetti.
     Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise, Adıyamanın gelişmesinde kadın girişimcilerin aktif rol oynayacağını dile getirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER