Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Kahtada kadına şiddetin önüne geçebilmek için çalışma başlatıldı


ADIYAMAN (A.A) - Kahta ilçesinde, kadına şiddetin önüne geçebilmek için çalışma başlatıldı.
     İlçe Emniyet Müdürü Ercan Eser, yaptığı açıklamada, haftada en az bir kez kadına yönelik şiddet olayıyla karşılaştıklarını belirtti. 2012 yılında meydana gelen 104 olayın mağdurunun kadın ve çocuk olduğunu vurgulayan Eser, bu olaylardan zarar gören 468 kadınının 93nün yaşının 18den küçük olduğunu bildirdi.
     Eser, Kadına şiddetin azalması ve haklarının korunması için kadın derneklerini ziyaret ediyoruz. Bu ziyaret sırasında bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Söz konusu derneklerle işbirliği yaparak kadın ve çocuklara yönelik sorunları asgariye indirmeye çalışıyoruz ifadelerini kullandı.
    
     -Çelikhanda ilk kez kitap fuarı düzenlenecek-
    
     Çelikhan ilçesinde ilk kez kitap fuarı düzenleneceği bildirildi.
     Kaymakamlık, belediye, milli eğitim müdürlüğü ve Kaynak Yayın Grubunun desteklediği fuar, 3 gün sürecek. Çelikhan Milli Eğitim Müdürü İsmail Aktürk, yaptığı açıklamada, 27 Martta açılacak fuar kapsamında çeşitli tiyatro oyunları gösterileceğini ve konferanslar verileceğini belirtti.
    
     -Besnide Kitap Şenliği düzenlendi-
    
     Besni ilçesinde Paramı Biriktiriyorum, Kitabımı Alıyorum, Okumayı Seviyorum projesi kapsamında kitap şenliği düzenlendi.
     Besni Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaynak Kültür Yayın Grubu ve Besni Şoförler Odası başkanlığınca organize edilen Kitap Şenliğinin açılış kurdelesini Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter ve öğrenciler kesti.
     Kaynak Kültür Yayın Grubu Bölge Sorumlusu Fikret Tanış, nesillerin kitaplara ve doğru kaynaklara aç olduklarını ifade ederek, yapılan kitap şenliği ile çocukların kitaplarla ve doğru kaynaklarla buluştuklarını söyledi.
     Kitap şenliğinin 15-29 Mart arasında devam edeceği ve etkinlik çerçevesinde 14 yayın evinin 15 bin kitabının öğrencilerle buluşacağı bildirildi.
    
     Muhabir: İsmail Kaya - Mustafa Aloğlu - Emre Evren / Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER