Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Hastane personeline sertifika


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personeline, işitme engellilerin sağlık hizmetlerinden daha kolay faydalanabilmesi için başlatılan işaret dili eğitiminin sonunda sertifikaları dağıtıldı.
     Adıyaman Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden İnan Öztürk, tarafından Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplantı salonunda düzenlenen 2 aylık eğitime 120 sağlık personeli katıldı. Eğitim sonunda kursa katılarak işaret dili eğitimini başarı ile bitirenlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
     Sertifika töreninde açıklamada bulunan Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Hacı Mehmet İnan, tanı ve tedavi sürecinin başarılı olması için hasta ve sağlık personeli arasında doğru ve etkili iletişim kurabilme adına sağlık personeli için düzenlenen işaret dili kursunun belli aralıklarla devam edeceğini dile getirdi.
     Dr. İnan, Adıyamanda sağlık kalitesini yükseltmek için, engelli vatandaşlara sağlık hizmetlerinde yardımcı olabilmek ve bu hasta gruplarımızın mağduriyetlerini gidermek için uygulanan bu kursun önemli olduğunu kaydetti.
     Sertifika töreni sonunda kursa katılan personellere pasta, dondurma ikram edildi.
    
     -İşçiler kura ile belirlendi
    
     Çelikhan Kaymakamlığı, Toplum Yararına Çalıştırma Programı (TYÇP) kapsamında istihdam edeceği 20 işçi için noter huzurunda kura çekti.
     Çelikhan noter vekili Ömer Faruk Yıldız ve Çelikhan kaymakamlığı yetkililerinin huzurunda çekilen kura sonucu 20 işçi belirlendi. Kura sonucunda 20 asil 20 yedek ismin belirlendi.
     Çelikhan Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Abdurrahman Öğüt, yaptığı açıklamada, işçilerin 2 Temmuzdan itibaren çalışmaya başlayacağını belirtti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan/Mustafa Aloğlu
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER