Erdoğan'dan kayyım yorumu: 'Hakkari ilk adım'

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Saray'da "Anadolu Medya Ödülleri Töreni"nde konuştu. Erdoğan'ın gündeminde Hakkari Belediyesi'ne atanan kayyum sonrası verilen tepkiler vardı.

SHABER3.COM

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan "Anadolu Medya Ödülleri Töreni"nde konuştu. Erdoğan'ın hedefinde Hakkari'ye atanan kayyım sonrası hükümete yapılan tepkiler vardı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

HAKKARİ'YE ATANAN KAYYIM
"Hukukun, demokrasimizin kırmızı çizgilerine riayet eden meşrutiyetten sapmayan herkes şayet yasal bir engeli yoksa elbette bu ülkede özgürce siyaset yapabilir. Buna kimse itiraz etmez. Biz de bugüne kadar meşru siyasete söz söylemedik.

Özellikle yargının Hakkari ile ilgili vermiş olduğu karar kusura bakmasınlar ama kimseyi rahatsız etmesin. Yargı burada kanunu değil hukuku konuşturmuş ve kararını da buna göre vermiştir. Bunlar ne yaptı? Hemen parlamentoyu ayağa kaldırmaya kalktılar. Kusura bakmayın burası hukukun işlediği Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosudur.

"HAKKARİ İLK ADIMI..."
Eğer adaylarınız herhangi bir gayrimeşru işlemlere girmediyse, katılmadıysa söyleyecek sözümüz yok. Eğer yaptılarsa bizler de yasaları işletmek durumundayız. Hakkari şimdi bunun ilk adımı olmuştur. Hukuk da bunun gereğini yapmıştır ve yapacaktır.
<< Önceki Haber Erdoğan'dan kayyım yorumu: 'Hakkari ilk adım' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER