Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Erzuruma gidecek kafile Vali Yardımcısı Süzeni ziyaret etti


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamandan Erzurumda yapılacak müsabakalara gidecek kafile, Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzeni ziyaret etti.
     7. Doğu ve Güney Doğu Anadolu Yaz Oyunlarında müsabakalara katılmak için 4 araçtan oluşan konvoy, Adıyaman 100. Yıl Yüzme Havuzu önünde toplandı. Daha sonra Badminton, Güreş, Tekvando, Voleybol, Basketbol, Judo ve Masa Tenisi branşlarındaki antrenörler ve sporculardan oluşan kafile Vilayet önündeki meydanda toplanarak Vali Yardımcısı Murat Süzen ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Ekipleri kabul eden Vali Yardımcısı Süzen, yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:
     7incisi düzenlenecek olan Doğu ve Güney Doğu Anadolu Yaz Oyunlarına gidecek olan sporcularımızı ve antrenörlerimizi Adıyamandan Erzuruma yolcu etmek için bir araya geldik. Sporcularımızın ve antrenörlerimizin yaptıkları çalışmaları yakından gördük. İnşallah Erzurumda da Adıyamanı güzel bir şekilde temsil edecekler ve çok önemli başarılarla dönecekler, bundan hiç şüphemiz yok. Bu vesileyle tüm sporcularımıza, antrenörlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.
    
     -Adıyamanda girişimcilik kursu başladı-
    
     İpekyolu Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğinde Adıyaman Merkezde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri başladı.
     Adıyaman Üniversitesinde başlayan eğitime, 30 kişinin bir ay süre ile devam edeceği bildirildi.
     Girişimcilik kursuna katılanlar tarafından oldukça verimli ve faydalı geçtiği ifade eden İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Dr. Bülent Özkan, yaptığı açıklamada, eğitimler için şunları kaydetti:
     Adıyaman ilinin hem ekonomik hem de sosyal kalkınması için İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak bölgemizdeki kurum ve kuruluşlarla sürekli bir işbirliği içerisindeyiz. İnanıyoruz ki bu eğitimlerle bölgemizin kalkınması hız kazanacak ve ekonomik kalkınma adına verimli çalışmalarda bulunmamıza vesile olacaktır. Bizim için bu kurstan yararlanacak 1 kişi bile olsa başlangıç noktası olarak güzel bir adım olacaktır.
     Girişimci, risk alarak yenilik yapan kişidir. Diğer bir deyişle girişimci, yeni bir ürünü, süreci, hizmeti kafasında oluşturacak hayal gücüne ve bu fikri hayata geçirecek yeteneğe ve sebata, eğitim ve tecrübesini ekleyen kişidir. Dolayısı ile girişimcilik; yeni iş fikri ile işini kurmak ve istihdam sağlamaktır. Bu hem Adıyamanın kalkınmasında hem de ülkemizin kalkınmasında en öncelikli ihtiyaçlarımızdandır
    
     -Milletvekili Yetiş, esnafın Sosyal Paylaşım Sitesinden davetini geri çevirmedi-
    
     AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, bir esnafın sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı daveti değerlendirerek esnafı ziyaret etti.
     Yeşilyurt Mahallesi Haydar Efendi Caddesi esnafının sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı yemekli davete giden Yetiş, burada esnafı ziyaret ederek, bir süre sohbet edip, sorunlarını dinledi.
     Bu tür davetlerin kendisini mutlu ettiğini ve sorunların çözümü için her girişimin kendilerinin boyunlarının borcu olduğunu ifade eden Yetiş, şunları kaydetti:
     Girişim ruhu ile özellikle yeni teşvik yasası ile birlikte çok ciddi atılımlar yapılabilir. Büyük bir istihdam alanı olan esnaflığın ekonomiye katma değer katabilmesinin yolu uygun destekler sunmakla mümkün olabilir. Şu anda esnafımızın sorunlarını belli başlıklar altında topluyoruz. Önemli olan var olan sorunların belli aralıklarla güncellenerek bu sorunların raporlanmasıdır.
     Teşhislerimizi belli başlıklar altında doğru yapabilirsek, doğru tedavi süreçleri başlatabiliriz. AK Parti hükümetleri her zaman esnafımızın yanında olmuştur. Elbette bazı sorun ve sıkıntılar değişen ekonomik şartlara göre farklılaşarak yeniden karşımıza çıkıyor. Bu sorunların hızlı bir şekilde tespitinin yapılarak, ilgili kurumlara rapor edilmesi çözümü kolaylaştırabilir.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER