Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Okul sporları toplantısı yapıldı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda okul sporları toplantısı yapıldı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, okullarda yapılacak spor aktiviteleriyle ilgili program hazırlandığını belirtti.
     Çalışmaların bir yıllık plan çerçevesinde hazırlandığını ifade eden Bağcı, İlimizde son 8-9 yıl içerisinde lisanslı sporcu sayısı 3 bin 500e ulaştı. Bu başarının arkasında gençlerimizin spora karşı olan istekleri ve bizlerin sporcularımız için özverili çalışmaları yatmaktadır. Hedefimiz ilimizdeki lisanslı sporcu sayısını 100 bine ulaştırmaktır. Okul sporlarının gençlerin gelişimi üzerinde önemli bir etkisi olduğuna inanıyoruz. Ders çalışmanın yanı sıra spor yapan gençlerin düzenli bir çalışma hayatı ile diğer öğrencilere nazaran daha başarılı olduklarını gözlüyoruz diye konuştu.
     Bağcı, bu yıl 20 branşta okullar arası müsabaka düzenlemeyi kararlaştırdıklarını sözlerine ekledi.
     Milli Eğitim Şube Müdürü Bahri Altun ise spor organizasyonlarının çok ciddi ve düzenli bir şekilde organize ettiğini belirterek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.
    
     -Gölbaşında zabıta denetimleri
    
     Gölbaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince okul kantinlerinde denetim yapıldığı bildirildi.
     Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, zabıta ekiplerinin kantinlerde genel temizlik, fiyat listesi gibi diğer konularda çalışma yaptıklarını belirtti.
     Denetimlerin yıl içinde de devam edeceğini kaydeden Özdemir, şunları kaydetti:
     Okulların açılmasıyla birlikte kantinlerde iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, genel temizlik, satışa sunulan gıda maddelerinin kontrolü, yasaklı yiyecek ve içecekler konusunda denetimler yaptık. Ayrıca eksikliklerini tespit ettiğimiz işletme sahiplerine gerekli uyarılar yapıldı.Öğrencilerimizin sağlığı her şeyden önemlidir.
    
     -Gölbaşında Yatırımcı Buluşmaları
    
     GAP Eylem Planı İletişim ve Tanıtım Projesi kapsamında hazırlananYatırımcı Buluşmaları toplantısı Gölbaşında gerçekleştirildi.
     Proje yetkilisi Ahmet Tokdemir, Esnaf Odaları Toplantı Salonunda düzenlenen etkinlikte, çalışma kapsamında GAP İdaresi ve Kalkınma Ajansı uzmanları tarafından bölgede faal iş yaşantısını sürdüren veya yeni yatırım yapmak isteyen girişimcilere ve özel sektör temsilcilerine ortaya çıkan yatırım fırsatları ve teşvik amaçlı düzenlemeler ile ilgili bilgiler verildiğini ifade etti. Özdemir, söz konusu faaliyet kapsamında kalkınma ajanslarının teklif çağrılarıyla ilgili bilgiler verilerek, bölgenin ekonomik yaşantısına pozitif katkı sağlanmasının amaçlandığını kaydetti.
     Toplantıya Gölbaşı Esnaf odası Başkanı Durdu Kıskaç ve esnaflar katıldı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Emin Tezerdi
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER