Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -AK Parti Milletvekili Metiner: "Yatırımların en güzeli, eğitim yatırımıdır"


ADIYAMAN (A.A) - Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, yatırımların en güzelinin eğitime yapılan yatırımlar olduğunu söyledi.
     Metiner, Kahta ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Alkayışı ziyaret etti.
     Metiner, Alkayıştan ilçenin eğitim durumu hakkında bilgi aldı, sorunları dinledi, çözümü için yapılması gerekenler hakkında da görüş alışverişinde bulundu.
     Ziyarette gazetecilere açıklamada bulunan Metiner, eğitime yapılan yatırımın, verilen emeğin asla boşa gitmediğini, hükümet olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, "Yatırımların en güzelinin eğitime yapılan yatırımıdır" dedi.
    
     -Kahtada kamu yatırımları
    
     Kahta Kaymakamı Metin Esen, ilçede yükseköğretim yurt sorunun çözülmesi Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne arsa tahsisi yapıldığını bildirdi.
     Esen, ilçeye yapılan kamu yatırımları hakkında yaptığı yazılı açıklamada, ilçede yeni bir Hükümet Konağı binasının ihtiyaç duyulması üzerine çalışma başlattıklarını ve bu kapsamda eski devlet hastanesinin yerinin tahsis edildiğini kaydetti.
     İlçeye eğitim kampüsü yapılması için çalışmalarının olduğunu belirten Esen, bu kapsamda arsa talebinde bulunduklarını ve sonucunu beklediklerini belirtti.
     Kahtada büyük bir öğrenci yurdu yapılacağını aktaran Esen, şunları bildirdi:
     "İlçemizde üniversitede öğrenim gören bin 250 öğrenci mevcut olup, Kredi Yurtlar Kurumu tarafından kiralanan bir binada 168 öğrencimiz yurttan faydalanmaktadır. Yurt sorununun çözümüne yönelik olarak Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğünün yazılarıyla Erikdere Köyü sınırları içerisinde Kahta Meslek Yüksek Okul Hizmet Binası yanında bulunan 10 bin metrekare yüzölçümlü arsanın yurt binası olarak kullanılmak üzere tahsisi ile ilgili olarak talepte bulunulmuştur. Başbakanlık Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığının olurları ve Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünün yazıları ile yurt binası yapılmak üzere Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne arsa tahsisi yapılmıştır."
    
     - Çelikhanda Kutlu Doğum Haftası etkinliği
    
     Çelikhan ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi
     Sebil Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Şehit Şeyho Şişman Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda yapılan etkinlik ortaokul öğrencisi Salih Arıcının okuduğu Kuran-ı Kerim ile başladı. Hz. Muhammedi anlatan şiirler okundu, sinevizyon gösterimi ile Hz. Peygamberin hayatı anlatıldı.
     Ayet ve hadislerin okunduğu, Bediüzzaman Said Nursi ile Fettullah Gülenin hayatından kesitlerin anlatıldığı programda Naat-ı Şerif yarışması yapıldı. Yarışmaya giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.
     Etkinliğe Belediye Başkan Vekili Hüseyin Yalçın, İlçe Müftüsü Orhan Turan ile davetliler katıldı.
    
     Muhabir: İsmail Kaya - Mustafa Aloğlu / Hakan Furkan
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER