Afganlı mülteci gençlere tekvando öğretiyor

Afganlı mülteci gençlere tekvando öğretiyor -Karsa mülteci olarak gelen Afganlı Muhammed Can, Sarıkamışlı gençlere tekvando öğretmeye başladı


KARS (A.A) - Karsa mülteci olarak gelen Afganlı Muhammed Can, Sarıkamış ilçesindeki gençlere tekvando öğretiyor.
     Ailesiyle 2 ay önce geldiği Sarıkamış ilçesinde yaşamaya başlayan Afganlı Muhammet Can, Sarıkamış Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından başlatılan tekvando kursunda görev aldı.
     Kurs boyunca 30 gence tekvando öğretecek Can, yaklaşık 10 yıldır tekvando yaptığını, siyah kuşak sahibi olduğunu söyledi. Sarıkamışı çok sevdiğini ifade eden Can, bütün gün boş oturmak yerine kursa katılan gençlere faydalı olmak için elinden gelen gayreti göstereceğini belirtti. Can, tekvando kursuna ve kendisine gösterilen yoğun ilgiden dolayı mutlu olduğunu kaydetti.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak da ilçede tekerlekli kayak, kort tenisi, voleybol, tekvando ve halk oyunları dalında 6 ay sürecek kurslar açtıklarını söyledi.
     Toplam 120 öğrencinin katılacağı kurslarda Afganlı Canın da tekvando kursunda eğitim vereceğini belirten Koçak, Kurslar arasında özellikle tekvando kursuna yoğun bir ilgi var. İlçe Müdürlüğü olarak bu yıl bir ilki gerçekleştirdik. İlçemizde tekvando kursu açtık. Tekvando branşında beden eğitimi öğretmeni Fatma Usta ile bu sporla uğraşan ve kayak tesislerimizde kalan Afganlı Muhammed Can eğitim verecek dedi.
     Beden Eğitimi öğretmeni Fatma Usta ise siyah kuşak sahibi Afganlı Canın kursta kendisine yardımcı olacağını ifade ederek, çocukları en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Afganlı mülteci gençlere tekvando öğretiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER