Afşin Belediye Başkanı Aydoğan:

Afşin Belediye Başkanı Aydoğan: -"Eshab-ı Kehf, bu bölgenin, hatta ülkenin en büyük değerlerindendir"


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, "Eshab-ı Kehf bu bölgenin hatta bu ülkenin en büyük değerlerindendir" dedi.
     Aydoğan, Elbistandaki bir restoranda gazetecilere yaptığı açıklamada, geleneksel hale getirdikleri Eshab-ı Kehf Yemliha Yürüyüşünün bu yıl beşincisini düzenleyeceklerini söyledi.
     Yürüyüşe tüm bölge halkını davet eden Aydoğan, "Eshab-ı Kehf bu bölgenin hatta ülkenin en büyük değerlerindendir. Son yıllarda yaptığımız çalışmalarla Eshab-ı Kehfi dünyanın gündemine sokmaya çalışıyoruz. Yemliha yürüyüşü, bir spor değildir. Bu yürüyüş, bir değere yürüyüştür. Bir inanca saygıyı ifade etmedir. Bunun hem bölgemiz için hem de ülkemiz için büyük bir önemi olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.
     Yedi uyurların isminin çocuklarına veren ailelere altın hediye etme geleneğinin de devam ettiğini dile getiren Aydoğan, bu geleneğin çevre ilçelere de yayılacağını kaydetti.
     Afşin Kent Konseyi Başkanı Mevlüt Taşkalenin de katıldığı toplantıda, yürüyüş etkinliğinin 1-2 Haziranda düzenleneceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Kenan Arayıcı / İsmail Hakkı Demir
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Afşin Belediye Başkanı Aydoğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER