Afyonkarahisarda orman yangını

Afyonkarahisarda orman yangını -İhsaniye ilçesine bağlı Basırlar köyü yakınlarında ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenden yangın çıktı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarın İhsaniye ilçesine bağlı Basırlar köyü yakınlarında ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenden yangın çıktı.
     Çukurören mevkisindeki meşe ve karaçam ağaçlarıyla kaplı alanda başlayan yangın, şiddetli rüzgarın etsisiyle büyüdü. Yangına, Afyonkarahisar Orman İşletme Şefliği, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra İhsaniye ilçe ve belde belediyelerinin itfaiye ekipleri ve arazözler müdahale ediyor.
     Yaklaşık 5 hektarlık alanda etkisini sürdüren ve Eskişehir il sınırları yönüne ilerleyen yangında, İhsaniye Belediyesine ait bir itfaiye aracının da yandığı bildirildi.
     Olay yerinde incelemelerde bulunan İhsaniye Kaymakamı Muhammet Kaya ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şükrü Şanın da rüzgarın etkisiyle alevlerin üzerine gelmesi dolayısıyla tehlike atlattıkları ancak kısa sürede olay yerinden uzaklaştıkları öğrenildi.
     Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkayanın da olay yerine gelerek çalışmaları yönettiği belirtildi.
    
     Muhabir: Burak Aydın / Serdar Yılmaz / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda orman yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER