Afyonkarahisardaki patlama

Afyonkarahisardaki patlama -Patlamanın meydana geldiği askeri mühimmat deposu yakınındaki Ataköy ve Kışlacık köyü mevkilerinde, bomba imha uzmanlarınca önceki gün başlatılan arama tarama çalışmalarına devam edildi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda patlamanın meydana geldiği askeri mühimmat deposu yakınındaki Ataköy ve Kışlacık köyü mevkilerinde, bomba imha uzmanlarınca önceki gün başlatılan arama tarama çalışmaları sürdürülüyor.
     Patlamanın meydana geldiği bölgenin yakınındaki Ataköy ve Kışlacık köylerinin girişinde oluşturulan kontrol noktası bugün de devam etti. Bu yerleşim yerlerine araçların girişi kontrollü olarak sağlanıyor ve kimlik kontrolünün ardından köylerde yaşayanların dışında kimsenin geçişine izin verilmiyor.
     Öte yandan, Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası içerisinde de bomba imha uzmanlarını arama tarama çalışması. Özel kıyafetli ekipler, olay yerine yakın bölgelerde gün boyuncu çalışmalarını sürdürdü.
     Patlamanın yaşandığı mühimmat deposunda iş makineleriyle sürdürülen çalışmalar devam ediyor.
     Bu arada, Kışlada meydana gelen patlamanın şiddetini, askeri tesislerde oluşan hasar gözler önüne serdi. Mühimmat ve beton parçalarının 1 kilometrelik alana yayılmasına yol açan patlamanın, depo çevresindeki tel örgülere, elektrik direkleri ve tellerine, gözetleme kulelerine büyük zarar verdiği görüldü. Patlamanın yarattığı basınçla sökülen kayaların da çevredeki mühimmat depolarının üzerlerine düştüğü fark edildi.
     Yetkililer, önceki gün evlerinden çıkmaması istenen, dün de evlerinden çıkışına izin verdiği Ataköy ve Kışlacık köylerindeki vatandaşlar, bugünden itibaren normal yaşamlarına dönmeye başladı.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisardaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER