Afyonkarahisardaki patlama

Afyonkarahisardaki patlama -Vali Balkanlıoğlu: Maden İhracatçıları Birliği, anıt yapımıyla ilgili her türlü desteği verme yönünde girişimde bulundu


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisarda, 5 Eylül 2012de meydana gelen mühimmat deposundaki patlamada şehit olan 25 asker için anıt yapımı konusunda Maden İhracatçıları Birliğinin her türlü desteği verme yönünde girişimde bulunduğunu söyledi.
     Balkanlıoğlu, Valilikte gazetecilere yaptığı açıklamada, mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen askerlerin anısına anıt yapımı konusuna hassasiyetle yaklaştıklarını ve ilgililerle çalışma yürütüldüğünü kaydetti.
     Maden İhracatçıları Birliği, anıt yapımıyla ilgili her türlü desteği verme yönünde girişimde bulundu diyen Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
     Bu tür olayların unutulmaması, şehitlerimize ve yakınlarına bir vefa borcu olarak bir anıt yapılmasında fayda var. Henüz bir yer seçimi yapılmadı. Askeri bölge içinde mi, dışında mı yapılması konusu değerlendiriliyor. Askeri alanda kalırsa vatandaşlar, anıtı istedikleri zaman ziyaret edemez. Anıtın insanların her zaman ziyaret edebilecekleri bir alanda olması taraftarıyım.
     Balkanlıoğlu, mühimmat deposunun taşınması konusunun da üst düzeyde ele alınarak değerlendirildiğini anlatarak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman sahası içinde yer tahsisi konusunda her türlü yardımı yapacağını söyledi. Askeri alanın TOKİye devredilmesi karşılığında çok daha güzel bir yer tahsis edilebilecek dedi.
     Patlamayla ilgili uzmanların, bilirkişi incelemelerinin yanında savcılık soruşturmalarının devam ettiğini hatırlatan Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
     Çevreye saçılan bombalar konusunda uzman ekipler, detektörler, köpeklerle defalarca arama yaptı. Çok sayıda mühimmat topladı. Yine de her an bomba bulunabilir. Bu nedenle vatandaşlarımızın dikkatli olması, şüpheli bir cisimle karşılaştıklarında emniyet mensuplarıyla diyaloğa geçmesi çok önemli. Bölgede küçük bir kaza da meydana geldi ve bir vatandaşımız olayı hafif sıyrıkla atlattı. Herkes, metal bir parça gördüğünde konuyu yetkililere bildirmeleri gerektiğinin farkında.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan / Serdar Yılmaz / Deniz Açık
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Afyonkarahisardaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER