Afyonkarahisardan kısa kısa

Afyonkarahisardan kısa kısa -Endüstri meslek lisesi yapımı için protokol imzalandı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve iş adamı Yusuf Özer arasında, il merkezinde 700 öğrenci kapasiteli, 24 derslikli okul yapımı için protokol imzalandı.
     Özerler Holding işletme sahası içerisinde yer alan, eski Et Balık Kurumunun sosyal tesislerinin Afyonkarahisar Belediyesine devri ve holding alanı içerisinde meslek lisesi yapılması için protokol imza töreni gerçekleştirildi.
     Balkanlıoğlu, törendeki konuşmasında, kentte okulun çok fazla ihtiyaç olduğunu, meslek liselerine ise daha fazla ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.
     Afyonkarahisarda iki adet endüstri meslek lisesinin bulunduğunu anlatan Balkanlıoğlu, iş adamı Özerin verdiği arsaya, modern, atölyeleri bulunan, 700 öğrencinin eğitim göreceği, üçüncü bir endüstri meslek lisesinin yapılacağını belirtti.
     Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise kendilerine devri yapılan tesisin Afyonkarahisar halkı için kullanılacağını ifade etti.
     Daha sonra Balkanlıoğlu ve Yusuf Özer, protokolü imzaladı.
     Törene, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit, Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala da katıldı.
    
     -Afyonkarahisar Sağlık Yöneticileri İstişare Toplantısı-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Afyonkarahisar Sağlık Yöneticileri, haftalık istişare toplantısı gerçekleştirildi.
     Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgünün makamında düzenlenen toplantıdaki konuşmasında, 27 olan yoğun bakım yatak sayısının şu an 32ye yükseldiğini, bunun 20 gün içinde 40a, ağustos ayına kadar da 55e yükseleceğini kaydetti.
     Yıl sonu yatak sayısı hedeflerinin ise 60 olduğunu belirten Erenoğlu, böylelikle yoğun bakım hizmeti açısından Devlet Hastanesinin Afyonkarahisarın ihtiyacını karşılamakla birlikte aynı zamanda da komşu illere de hizmet verebileceğini ifade etti.
     Erenoğlu, bu konuda gerek Sağlık Müdürü Necip Yemenicinin gerekse Halk Sağlığı Müdürü Akgünün kendilerine bu konu başta olmak üzere her konuda destek verdiklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Canan Tükelay / Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisardan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER