Afyonkarahisar Barosu Olağan Kongresi

Afyonkarahisar Barosu Olağan Kongresi -Vali Balkanlıoğlu: -Avukatlık; her türlü tehlike ve tehdide açık, yürütülmesi zor bir meslek


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, avukatlığın, her türlü tehlike ve tehdide açık, yürütülmesi zor bir meslek olduğunu bildirdi.
     Balkanlıoğlu, bir otelde düzenlenen Afyonkarahisar Barosu Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Adalet mülkün temelidir sözünün çok sık söylendiğini, ancak çoğu zaman içeriğine vakıf olunamadığını söyledi.
     Her durumda adaletin şart olduğunu belirten Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
     Her şeyin başı insan yaşamı için sağlıksa, bir ülkenin, hatta dünyanın, evrenin düzeni de adalete bağlıdır. Hatta çocuklarınız arasında adalet olmazsa, evde huzur olmaz. Adalet aslında evrenin temeli, herkesin hakkının verilmesidir. Evren adalet üzerinde dönüyor. Adaletin somut olarak gerçekleştiği ve kurumsallaştığı yerler de adliyelerdir. Adliyelerdeki yargılama sürecinde ise müdafaanın önemi çok büyüktür. Çünkü bir kişi hangi tür suçu işlemiş olursa olsun, suçu ne kadar vahim olursa olsun, onun da adalete ihtiyacı vardır. Adil bir ceza alması lazım.
     Avukatların hak ve adaletin yerini bulmasında yargılama kadar kutsal bir görevi yerine getirdiğini anlatan Balkanlıoğlu, onların kimi zaman saldırılara maruz kaldığını dile getirdi.
     Balkanlıoğlu, toplumda avukatları dövmeye, öldürmeye teşebbüs edenler olduğuna dikkati çekerek, Burada bir sevgili meslektaşını kaybettiniz. Avukatlık; her türlü tehlike ve tehdide açık, yürütülmesi zor bir meslek diye konuştu.
    
     -Bizim de savunulmaya ihtiyacımız var-
    
     Baro Başkanı Turgay Şahin de hep başkalarının haklarını aradıklarını, ancak avukatları ifade eden çok az çalışma olduğunu öne sürerek, Bizim de savunulmaya ihtiyacımız var ifadesini kullandı.
     Geride kalan iki yıllık görevi süresince meslektaşlarının sorunlarıyla tek tek ilgilenmeye, sevinçli ve acılı günlerinde yanlarında olmaya çalıştıklarını bildiren Şahin, şunları kaydetti:
     Avukatları ilgilendiren her türlü konuda kendimizi taraf hissettik. Bu yolda kimsenin hasmı ve yandaşı olmadan mücadelemizi sonuna kadar verdik. Gerektiğinde ses getiren eylemlerimiz oldu. Davalar açtık, ikili diyaloglarla sorunları çözmeye çalıştık. Seçilmeden önce verdiğimiz sözleri yerine getirebilmek için yoğun bir gayret içinde olduk. Dergi çıkardık, kitaplar yayımladık, eğitim gezileri ve piknikler organize ettik.
     Daha sonra, Turgay Şahinin tek listeyle başkanlığa yeniden aday olduğu seçime geçildi.
     Kongreye, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ve avukatlar katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Barosu Olağan Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER