Afyonkarahisar Valiliğinden güvenli internet hizmeti eğitimi

Afyonkarahisar Valiliğinden güvenli internet hizmeti eğitimi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisarda bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Kaymakamlık, belediye ve belde temsilcilerinin de katılımlarıyla Güvenli İnternet Hizmeti ve İnternetin Güvenli Kullanımı semineri düzenledi.
     Valilikten yapılan açıklamada, seminerde bilgi teknolojilerindeki hızlı gelişmenin hayatımızı değiştirdiği, kolaylıklar getirdiği ancak bununla beraber bazı riskleri de beraberinde getirdiğine değinildi.
     Yeni neslin internetle olan diyaloğunun anlatıldığı seminerde, internetin toplumsal etkileriyle psikolojik boyutlarıyla internetin nasıl güvenli kullanılabileceği ve internette alışveriş yapılırken nelere dikkat edileceğinin yanı sıra güvenli internet hizmetinin kullanımının kullanıcılara neler sağladığı konusunda bilgi verildi.
     Güvenli internet hizmetinin bir zorunluluk değil seçim hakkı olduğunun belirtildiği seminerde, internet servis sağlayıcılarının ücretsiz bir hizmeti olduğu, kolayca yararlanılabildiği gibi talep edildiğinde kolayca devre dışı bırakılabileceği aktarıldı.
     Seminerde ayrıca güvenli internet hizmetinin bir özgürlük olduğu, internetin zararlı içeriklerinden çocuklarımızı korumayı misyon edinen ücretsiz bir hizmet olduğu vurgulandı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Valiliğinden güvenli internet hizmeti eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER