Ağaç kütüklerinden sıra dışı heykel yapıyor

Ağaç kütüklerinden sıra dışı heykel yapıyor -Bodrumun Gündoğan beldesinde yerleşim yerlerinden uzakta bir kulübede tek başına yaşayan Cuma Altuntaş, genellikle ağaç kütüğünden yaptığı hayvan, insan yüzleri, canavar gibi sıra dışı heyk


MUĞLA (A.A) - Ali Ballı - Bodrumun Gündoğan beldesinde yerleşim yerlerinden uzakta bir kulübede tek başına yaşayan Cuma Altuntaş, genellikle ağaç kütüğünden yaptığı hayvan, insan yüzleri, canavar gibi sıra dışı heykellerle görenlerin ilgisini çekiyor.
     Yaklaşık 5 yıl önce Sivastan Bodruma göç eden ve beldede yerleşim yerlerinden uzakta, tek başına bir kulübede yaşayan Cuma Altuntaş, topladığı ağaç kütüklerini oyarak insan, hayvan ve canavar figürleri ortaya çıkartıyor.
     Yaptığı eserleri Gündoğan-Yalıkavak yolu kenarına koyarak insanların ilgisini çekmeye çalışan Altuntaş, yaptığı eserleri sadece yaşadığı yerde satıyor. Yoldan geçerken heykelleri gören turistlerin ilgi gösterdiği Altuntaş, bu eserleri satarak geçimini sağlıyor.
     Altuntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yaşında gördüğü bir rüyadan sonra eserlerini yapmaya başladığını belirterek, 7 yaşındayken bir düş görmüştüm, o düşten yola çıktım. İlk düşümde gördüğüm ayakkabıydı, ilk eserim de ayakkabı oldu dedi.
     Heykeltıraşlık üzerine eğitim almadığını, yeteneğinin doğal olduğunu vurgulayan Altuntaş, Heykellerimi genellikle ağaç kütüklerine yapıyorum. Ancak nadir olarak taş, metal, mermer de kullanıyorum. Yaptığım eserlere insanların ilgisi çok yoğun. Bazı insanlar sıra dışı olduğunu söylüyor, bazıları ise bana Başka bir gezegenden gelmiş olmalısın diyor. İnsanlar her türlü yorumu yapıyor, yorumlar genelde güzel diye konuştu.
    
     -Yurt içi ve yurt dışından sergi teklifi aldı-
    
     Eserlerinde hüzünlü, duygusal insanlar, hayvanlar, mağara adamlarının olduğunu anlatan Altuntaş, Dünyanın değişik yerlerinden gelen insanlar bana böyle bir sanatın hiçbir yerde olmadığını söylüyorlar. İnsanlar, eserleri gördüklerinde kendilerini görüyor. Buraya gelen bir müşteri gibi geliyor, ama bir dost olarak ayrılıyor diye konuştu.
     Altuntaş, geçimini sıra dışı heykellerden sağladığını vurgulayarak, Geçimimi yaptığım heykellerle sağlıyorum, zaten o bana yetiyor. Sanatla uğraşan insanlarda ben şunu gördüm, o insanlarda hep tok gözlülük var. Paraya, mala mülke çok önem vermiyorlar. Daha çok manevi zenginlik dedi.
     Cuma Altuntaş, eserlerini sergilemek için yurt içi ve yurt dışından teklifler aldığını, ancak bugüne kadar böyle bir şeyi düşünmediğini anlatarak, Ben bu işi doğada yapıyorum. Herkes burayı biliyor ve gelenlerin hepsi ailem gibi oldu. Biz burada mutluyuz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Ağaç kütüklerinden sıra dışı heykel yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER