Ağaçlara enjeksiyonlu koruma

Ağaçlara enjeksiyonlu koruma


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, ağaçları hastalık ve zararlılara karşı geliştirilen enjeksiyonlu yöntemle koruyor.
     Çevre Kontrol ve Koruma Daire Başkanı Hatice Akgül, yaptığı açıklamada, Başkentin oksijen deposu ağaçların daha dayanıklı ve uzun ömürlü olması için birçok önlem aldıklarını belirterek, yeni tedavi şekli olan Ağaç Gövdesi Enjeksiyon Sistemi ile ağaçları koruma altına aldıklarını söyledi.
     Hastalık ve zararlılara karşı korumada son yenilik olarak bilinen enjeksiyon sistemi hakkında bilgi veren Akgül, Ağaç gövdelerine enjeksiyonla ilaç verilerek, ağaçların 2 yıl süresince hastalıklardan ve zararlılardan korunması sağlanıyor dedi.
     Başkentin birçok cadde ve sokaklarında bulunan ağaçlara enjeksiyon tedavi yöntemi uygulamaya başladıklarının kaydeden Akgül, şunları söyledi:
     Bu yöntem ağaç hastalıklarından kanser başta olmak üzere hastalıklara karşı kullanılıyor, ayrıca zararlılardan afit, koşnil, yaprak biti, kırmızı örümcek, pamuklu ve kabuklu bitlerin uzaklaştırılmasında yararlanılıyor. Bu sistemde ilacın, ağaçların taşıma sistemleri aracılıyla yayılması sağlanıyor, öz su ile beslenen tüm zararlılara karşı da daha etkili mücadele edilmiş oluyor.
     Ağaçlarda bulunan hastalık ve haşerelerin kontrolünde topraktan uygulama ve püskürtme yöntemlerinin aksine enjeksiyon sisteminin daha kullanışlı ve etkili olduğunu ifade eden Akgül, Bunun nedeni formülasyonların gövdenin direkt içine nüfus etmesi ve çok az miktarlarla en etkili sonucun alınmasının sağlamasıdır. Bunun yanı sıra formülasyonun doğaya yayılması engellendiğinden dolayı çevreye de dost bir teknolojidir diye konuştu.
     (MUH-SA)
<< Önceki Haber Ağaçlara enjeksiyonlu koruma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER