Ağında Ergonomik Arı Kovanı Projesi

Ağında Ergonomik Arı Kovanı Projesi -Proje kapsamında 6 aileye 30 bin lira değerinde 300 ergonomik arı kovanı kredisi verildi


ELAZIĞ (A.A) - Ağın Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan proje kapsamında, 6 aileye 30 bin lira değerinde 300 ergonomik arı kovanı kredisi verildi.
     Ağın Kaymakamı Nedim Akmeşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle ilçede istihdamı artırmayı ve köylerden kentlere göçün engellenmesini amaçladıklarını belirtti.
     6 aileye 30 bin lira değerinde 300 ergonomik arı kovanı kredisi verildiğini ifade eden Akmeşe, şunları kaydetti:
     Dünya genelinde en çok üretilen ve ticareti yapılan temel arı ürünü baldır. Bunun yanında bal mumu, polen, arı sütü ve arı ürünleri olarak dünya ticaretinde önemli yer almaktadır. Geçen yıl 3 aile ile başladığımız projede polen üretiminin iyi seviyede olması ve pazar sorunu olmaması nedeniyle bu yıl da 3 ailemizle polen üretimini geliştirmek için bu projeyi uygulamaya koyuyoruz. Yörede özellikle dar gelirli arı üreticilerinin sosyal yaşantılarının ve gelir seviyelerinin yükseltilmesine katkı sağlayacağı gerçeğiyle projemiz bol kazanç getirsin.
    
     Muhabir: Mehmet Ağın / Emrah Gökmen
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Ağında Ergonomik Arı Kovanı Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER