Ağrıda mayın patlaması: 2 yaralı

Ağrıda mayın patlaması: 2 yaralı -Vali Tekinarslan: Girilmemesi gereken mayınlı bölgeye girmek suretiyle böyle bir kaza yaşanmıştır


AĞRI (A.A) - Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Doğubayazıt ilçesinde mayın patlaması sonucu 2 kişinin yaralandığını belirterek, Patlama Dağdelen Hudut Takım Karakolunun 70. sınır hudut taşının bulunduğu bölgede meydana geldi. 2 gencimiz orada hayvanlarını otlatırken yasak bölgeye girmişler. Orada da mayınlı bölgenin olduğu uyarı levhalarımız bulunmaktadır. Girilmemesi gereken mayınlı bölgeye girmek suretiyle böyle bir kaza yaşanmıştır dedi.
     Vali Tekinarslan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Dağdalen köyünde amca çocukları oldukları öğrenilen Ömer Demir (17) ile Erkan Demirin (13) sınır bölgesinde hayvan otlatırken girilmemesi gereken mayınlı bölgeye girdiklerini belirtti. Yaşanan patlama sonucu amca çocuklarının yaralandığını ifade eden Vali Tekinarslan, şunları kaydetti:
     Sınır bölgemizde meydana gelen patlamayla ilgili arkadaşlarımız gerekli çalışmayı yapıyor. Patlama Dağdelen Hudut Takım Karakolunun 70. sınır hudut taşının bulunduğu bölgede meydana geldi. 2 gencimiz orada hayvanlarını otlatırken yasak bölgeye girmişler. Orada da mayınlı bölge olduğu uyarı levhalarımız bulunmaktadır. Girilmemesi gereken mayınlı bölgeye girmek suretiyle böyle bir kaza yaşanmıştır. Çocuklarımızın durumları şu anda iyi. Birisi devlet hastanesinde diğeri ise gözündeki yaralanmadan dolayı doktorlar Erzuruma gönderileceğini belirtti. Ben aileleriyle ve kendileriyle görüştüm, Allah esirgemiş. Çok şükür acı verici bir sonuçla karşılaşmadık.
     Vali Tekinarslan, bu tür askeri yasak bölgelerin her türlü riske açık olduğunu bilmek gerektiğine dikkati çekerek, Burası sınır bölgesidir, sınır hattıdır. Son günlerde bazı yasak geçişlerde olmuştur. Güvenlik güçlerimizde gerekli çalışmayı yapmıştır. Sınır bölgesindeki vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Selahattin Kaçuru
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıda mayın patlaması: 2 yaralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER