AGSD Başkanı Karakuş:

AGSD Başkanı Karakuş: -"Faiz baskısından kurtulacak esnafın eli rahatlayacak, yeni krediler piyasayı hareketlendirecek"


ANKARA (A.A) - Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, esnafın TESKOMB kefaletiyle Halkbanktan kullanacağı kredilerde gidilen faiz indirimiyle faiz baskısından kurtulacak esnafın elinin rahatlayacağını, yeni kredilerin piyasayı hareketlendireceğini bildirdi.
     Karakuş, yazılı açıklamasında, söz konusu faiz indirimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
     Atılan bu adımın iş dünyasında olumlu yankı bulduğunu ifade eden Karakuş, Halkbankın faiz indirimini "esnafa hayat öpücüğü" olarak nitelendirdi.
     Karakuş, şunları kaydetti:
     "Piyasalarda nakit sıkıntısı yaşanıyor. Kimse para cebinden çıksın istemiyor. Harcayanlar da uzun vadeli ödeme yaparak parayı mümkün olduğunca elinde tutmaya çalışıyor. Mevsimsel hareketlilik yaşanması gereken şu günlerde esnafa can suyu gerekiyordu. Faiz baskısından kurtulacak esnafın eli rahatlayacak, yeni krediler piyasayı hareketlendirecek."
     Açıklamasında, 2. Varlık Barışını da değerlendiren Karakuş, "Varlık Barışının olumlu yansımalarının, ekonomi kulislerinde sıkça konuşulmaya başlanan 2. Vergi Barışı ile daha da fazla görüleceğine inanıyorum. Vergi Barışı da tıpkı kredi faiz oranlarının düşürülmesi gibi piyasada doping etkisi yaratacaktır" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Hüseyin Demir
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber AGSD Başkanı Karakuş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER