Ahilik Haftası

Ahilik Haftası -Çubuk Belediye Başkanı Özden: -Ahilik anlayışı ve ruhu hayatımızın her safhasında bizlere yol göstermeye devam etmelidir


ANKARA (A.A) - Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ahiliğin, birlik ve beraberliği, kardeşliği, ticarette dürüstlüğü, mesleki ilişkilerde kendi kendine denetimi esas aldığını ve Ahiliğin milli kimliği oluşturan değerlerden biri olduğunu belirtti.
     Özden, Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, ahiliğin anlayışı ve ruhunun hayatın her safhasında yol göstermeye devam etmesi gerektiğini vurguladı.
     Başkan Özden, mesajında şunları kaydetti:
     Ahi Evran Veli Hazretleri tarafından kurulan ve bu gün milli kimliğimizi oluşturan değerlerden biri olan ahilik geleneğinin asıl amacı toplumsal dayanışmayı yardımlaşmayı ortaya çıkarmaktır. Ahilik anlayışıyla ve felsefesiyle yoğrulmuş, doğruluktan dürüstlükten ödün vermeden, iş ve meslek hayatında saygılı, şefkatli cömert, güler yüzlü olmayı esas alan esnaf ve sanatkarlarımızın toplumsal ve ekonomik gelişmemize katkıları daha da çok olmaktadır. Birlik ve beraberliği, kardeşliği, ticarette dürüstlüğü, mesleki ilişkilerde kendi kendine denetimi esas alan ahilik ruhu bugün de hayatımızın her safhasında bizlere yol göstermelidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere tüm halkımızın Ahilik Haftasını tebrik ediyor, yüce Rabbimizden bizi her alanda olduğu gibi ticari alanda da işini doğru yapanlardan eylemesini niyaz ederim.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER