Ahilik Haftası

Ahilik Haftası -İzmit Belediye Başkanı Doğan: Yerel yönetimler olarak her zaman esnafa, sanatkarlara ve Ahilik kültürüne destek vereceğiz


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Yerel yönetimler olarak her zaman esnafa, sanatkarlara ve Ahilik kültürüne destek vereceğiz dedi.
     Doğan, Ahilik Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ahiliğin kardeşlik olduğunu belirterek, ahilik kültürünün içerisinde doğruluk ve dürüstlük olduğunu ifade etti.
     Bugün dünyada yaşanan tüm problemlerin temelinde paylaşamamanın ve sevgi yoksunluğunun yattığını aktaran Doğan, Biz, tarih boyunca doğruluk, dürüstlük ve kardeşliğe önem vermiş, bunu vazgeçilmez bir değer olarak benimsemiş bir toplumuz. Bu bakımdan Ahilik kültürünün çocuklarımıza ve gençlerimiz aktarılması çok önemlidir diye konuştu.
     Ahi olmanın özellikle ticaret hayatında büyük bir erdem olduğuna dikkat çeken Doğan, şunları kaydetti:
     Ahilik bizim kültürümüzün en önemli yapı taşlarından birisidir. Bizler bu meziyetlerimizin eksikliğinden dolayı yok yere çıkan savaşlarla dolu bir tarihi çocuklarımıza bırakacağız. Bunun önüne geçmek bizim elimizde. Bunun için evimizde, okulumuzda, iş yerinde, sosyal hayatımızda erdemli olmalıyız. Ahi olabilmenin ve üretime katkıda bulunmanın ülkemizin ileriye gitmesi için çok önemli. Yerel yönetimler olarak her zaman esnafa, sanatkarlara ve Ahilik kültürüne destek vereceğiz.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER