Ahlatta 4 bin kişi, kayıt dışı

Ahlatta 4 bin kişi, kayıt dışı


BİTLİS (A.A) - Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, yaptıkları araştırmalar sonucu, ilçenin 4 bin civarında nüfusunun kayıt dışı olduğunu tespit ettiklerini söyledi.
     Kayıt dışı nüfusun tespit edilmesi için mahalle muhtarlarıyla toplantı yapan Çoban, kayıt dışı nüfusun belediye gelirlerini her yıl 1 milyon 344 bin lira kayba uğrattığını belirtti.
     Belediye hizmetlerinin her yıl nüfusa göre gönderilen ödeneklerle yürütüldüğünü ifade eden Çoban, şöyle konuştu:
     Nüfus yoğunluğuna göre gönderilen mali kaynaklarla, belediye hizmetleri sağlıklı şekilde yapılır. Her bir kişinin ilçede ikamet etmesi, yılda kişi başına 336 lira gelir kaynağının oluşmasını sağlıyor. Fakat ilçemizde mahalli idarenin yaptığı araştırma sonucu, yaklaşık 4 bin nüfusumuz kayıt dışı görünüyor. Araştırmamıza göre ilçemizde ikamet eden köylüler, eğitimini sürdüren öğrenciler ve geçici münasebet kuranlar kaydını yaptırmıyor. Bu nedenle kayıt dışı nüfus, belediyeyi yıllık 1 milyon 344 bin lira gelir kaybına uğratıyor. Bu büyük orandaki mali kayıp, belediye hizmetlerinin sağlıklı yapılmasını ciddi oranda etkiliyor.
     Bu ay içinde kayıt dışı 4 bin nüfusun tespit edilerek, yerleşim yeri adreslerinin beyan edilmesi gerektiğini belirten Çoban, bu konuda mahalle muhtarlarının üzerlerine düşeni yapmasını istedi.
     Çoban, Bu ay kayıt dışı nüfusu, kayıt altına almamız gerekiyor. Bu aşımız, suyumuz ve ekmeğimiz kadar önemli. Eğer ilçemizi ve insanlarımızı seviyorsak, bu meselede bütün ciddiyetimizi ortaya koyacağız. Bu ilçeyi hep beraber kalkındıracağız dedi.
     5490 sayılı Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Kanununun 50. ve 51. maddeleri gereğince, 20 iş gününde yerleşim yeri adreslerinin beyan edilmesinin mecburi olduğunu bildiren Çoban, adres beyanı yapmayanlar hakkında cezai ve hukuki işlemlerin başlatılacağını kaydetti.
     Toplantı, görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Oktay Bayar / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ahlatta 4 bin kişi, kayıt dışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER