AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Coşkun:

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Coşkun: Karacasu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin inşaatı bitti. İzzet Baysal Vakfından teslim alıp en kısa zamanda hizmete sunmayı planlıyoruz


BOLU (A.A) - Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Karacasu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin inşaatı bitti. İzzet Baysal Vakfından teslim alıp en kısa zamanda hizmete sunmayı planlıyoruz dedi.
     Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezinin (BAMER) tarafından Gülezler Konağında düzenlenen Üniversitemizdeki Değişmeler konulu konferansta konuşan Coşkun, dilimize yeni bir kavram olarak yerleşmeye başlayan uluslararasılaşmayı AİBÜnün yeni hedeflerinden biri olarak göstererek, hem ülkemiz hem de üniversitemiz için önemli olan uluslararasılaşmaya duyarlı olduklarını ve bu yönde yaptıkları çalışmaları arttıracaklarını vurguladı.
     Dünyada 4 milyon öğrencinin farklı ülkelerde eğitim gördüğünü, bunların 750 bininin ABDde, 400 bininin ise İngilterede olduğunu, Türkiyeye gelen öğrenci sayısının ise sadece 28 bin olduğunu anlatan Coşkun, UNESCO verilerine göre 2020 yılında farklı ülkelerde 7 milyon öğrencinin öğrenim göreceğini, bu konuda geri kalmamak için AİBÜde yapılan çalışmalara devam edileceğini söyledi.
     Coşkun, yeni birimleri araç ve gereçleriyle birlikte tamamlamaya, eğitim - öğretimin kalitesini arttırmayı hedeflediklerini ifade ederek, Bilimsel bilgi üretimi ile kaliteyi arttırmaya, üniversite - sanayi işbirliğini büyütmeye, kamu hizmet alanı ile kalitesini arttırmaya, gastronomi alanında gelişme sağlamaya, üniversite olarak sağlık alanında söz sahibi olmaya ve sağlık turizmini geliştirmeye devam edeceğiz diye konuştu.
     Üniversitenin sanayi ile işbirliği içinde çalışmaya devam ettiğini ifade eden Coşkun, bu amaçla kurulan Teknokentte halen 8-10 proje yürütüldüğünü, eksik olan fiziki yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla üniversite - sanayi işbirliğinin daha iyi duruma geleceğinin altını çizdi.
     Pek çok projeyi kısa süre içinde bitirmeyi planladıklarını anlatan Coşkun, Merkezi yemekhaneyi Temmuz gibi hizmete açmayı planlıyoruz. Diş Hekimliği Fakültesinin 4üncü katı atılmış durumda. Mekana ilişkin çalışmalar hızla yürüyor, en kısa zamanda bitirilecek. Merkezi laboratuvar binası bitme aşamasında. Teknoloji, İletişim, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültelerini açacağız. Karacasu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin inşaatı bitti. İzzet Baysal Vakfından teslim alıp en kısa zamanda hizmete sunmayı planlıyoruz. Cihazlarını da aldığımız NÜRDAM inşaatını da yaza kadar tamamlayacağız şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Coşkun: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER