Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Denizlide: -Artık biz gündem belirleyen ülke olduk. Biz alan el değil veren el bir ülke olduk


DENİZLİ (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiyenin gündem belirleyen bir ülke olduğunu belirterek, Biz alan el değil veren el bir ülke olduk dedi.
     Bakan Şahin, Kimse Yok mu Derneği Denizli Şubesinin hizmet binasının açılışında, derneğin önemli hizmetlere imza attığını söyledi. Siyasi hayatının en bereketli günlerini yaşadığını belirten Bakan Şahin, şunları söyledi:
     Biz 3 kıtaya hükmetmiş ataların torunlarıyız. Veren el alan elden üstündür diyen bir inancın mensuplarıyız. İnsanın doğuştan gelen hakkının en temel hak olduğunu, yaşam hakkının, eğitim hakkının, sağlık hakkının en önemli hak olduğunu, sosyal devlet olarak en alt gelir grubunun üste çıkması için neler yapılması gerektiğinin, mağdurun, mazlumun, garibin yanında olarak ancak bu ülkenin kalkınabileceğine inandık. 10 yılı geride bıraktık. 10 yıl o kadar bereketli geçti ki, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılamazları yaptık. Hayal dahi edilemeyenleri beraber başardık. Sizden aldığımız güçle, sizlerden gelen dua ile milletimizin arkamızda durmasıyla liderimizin büyük bir cesareti, vizyonu, kabiliyetiyle bu günleri Yüce Mevlam bize gösterdi. Artık biz gündem belirleyen ülke olduk. Biz alan el değil veren el bir ülke olduk.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Somaliye gittiğini hatırlatan Şahin, Böyle bir acı yok, böyle bir yokluk yok. Bir çocuğun binlerce sineğin gözünü kapattığı ve gözünü açamadığı bir dünya rüyada olabilir diyorsun. Ama onu yaşıyorsun. Orada Başkanımızın, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) aracılığıyla derhal bu yollar, hastaneler, ne gerekiyorsa yapılsın dediği noktada bile biz vardık. Kimse Yok Mu vardı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vardı dedi.
     Bakan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Uluslararası hukuk, uluslararası toplum, Türkiyenin 10 katı milli geliri olan ülkeler yalnızca konuşuyorlardı ama bu geçmişe sahip olan biz yeniden kalkındık, yeniden şahlandık. Yeniden ayağa kalktık. Kendimize geldik. Gücümüzü birleştirdik, nerede zulüm varsa onun karşısında duruyoruz. Nerede güçsüz varsa ama haklıysa yanında duruyoruz. Kapitalizmle acımasız dünya düzeniyle yılda 5 milyon insanın temiz suya ulaşamadığı, 5 yaş altında binlerce milyonlarca çocuğun öldüğü bir dünyada bizi ancak bu duygular ayakta tutarak bu işi başarabiliriz. Bu duyguları hiç kaybetmememiz lazım. Bu duyguları beraber güçlendireceğiz. Niyetimiz hayırlı, akıbetimiz hayırlı olacak, dualar berekete dönüşecek. Kimse Yok mu- sorusunun cevabında biz varız, hep beraber buradayız diyeceğiz.
     Bakan Şahin, konuşmasının ardından Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte Kimse Yok Mu Derneği Denizli Şubesinin yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.
     Açılışta, Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile Somaliden gelen ve Özel Servergazi Eğitim Kurumlarının barınma ve eğitim ihtiyaçlarını üstlendiği öğrencilerin efe kıyafetiyle sergiledikleri halk oyunlarını izleyen Bakan Şahin, Somalili çocuklara yakın ilgi gösterdi.
     (İBS-MUS-MED-JM)
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER