Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Kocaelide: -Bakan Şahin: Bugün Gazzede çocuklar ölürken Suriyede çocuklar, kadınlar katledilirken bunlara gözlerini kapayanlar, 100 yıl öncenin hesabını bize soruyorlar (Foto


KOCAELİ (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bugün Gazzede çocuklar ölürken, Suriyede çocuklar, kadınlar katledilirken, bunlara gözlerini kapayanlar, 100 yıl öncenin hesabını bize soruyorlar dedi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Seka Parkta yaptırılan Azerbaycan Kültür Evinin açılışına katılan Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, Azerbaycan ile ortak tarihi, medeniyeti, ortak dili ve inancı birleştirdiklerini söyledi.
     Birleştirerek biziz ve beraberiz dediklerini ifade eden Şahin, sanayinin başkenti olan Kocaelide bu kültür evinin açılışının çok önemli bir anlamının olduğunu kaydetti.
     Azerbaycan Kültür Evinin içerisinde kütüphane ve bir müzenin bulunduğunu vurgulayan Şahin, Bunlar niye önemli çünkü biz, tarih boyunca acılarımızı hep unutmaya çalıştık, hep sevincimizi büyütmeye çalışmışız. Atalarımız bize öyle öğretmiş. Yüz yıl önce bir imparatorluk çöküp bir cumhuriyet kurulurken oluşan bir tehciri, soykırım gibi gösterip tarihi gözlüklerle bakmayıp siyasi gözlükle bakarak parlamentolarından çok farklı kararlar çıkarmaya çalışıldığı zaman, bir dakika dedik. Eğer öyleyse biz de bunların hepsini tek tek inceleyip çocuklarımıza öğretmeli geleceğe taşımalıyız, acıyı da sevinci de paylaşmalıyız dedik. O yüzden bu müze ve içerisindeki anlamı, mutlaka gençlerimize öğretmeliyiz şeklinde konuştu.
     Bakan Şahin, Azerbaycana bir çok kez gittiğini ve Hocalı katliamını yerinde gördüğünü, Yukarı Karabağdaki kadınların, çocukların topraklarından nasıl sürüldüğünü, oradaki acıyı yerinde gördüğünü dile getirerek, Bugün bu varken, bugün Gazzede çocuklar ölürken, Suriyede çocuklar, kadınlar katledilirken, bunlara gözlerini kapayanlar, 100 yıl öncenin hesabını bize soruyorlar. Onun için biz bir olacağız, beraber olacağız, adalete ve hakkaniyeti herkes için isteyeceğiz ifadesini kullandı.
    
     -Güçlünün haklı olduğu bir dünya istemiyoruz-
    
     Güçlünün haklı olduğu bir dünya istemediklerini anlatan Bakan Şahin, haklının güçlü olduğu bir dünyayı talep ettiklerini bildirdi.
     İşte o zaman biz, Azeri kardeşlerimizle nasıl bir çınarın hep beraber bir parçasıysak, bir dalı, meyvesi ve gücüysek, burada bu acımızı paylaşıp dersimizi çıkarıp geleceğe, hedefe doğru giderken hep beraber yeni dünya düzeni kurarken, haklıların birleştiği bu çalışmaları güçlendireceğiz diyen Bakan Şahin, açılan bu tesise sadece kültür evi olarak bakılmaması gerektiğini anlattı.
     Şahin, buranın içindeki anlamın iyi anlatılması gerektiğini belirterek, Yeni dünya düzenini kurarken, bir olacağız, diri olacağız ve gözyaşı zulüm neredeyse hep beraber onun mücadelesini vereceğiz. Canların, cananların, gönüllerin, dostlukların, kardeşliğin güçlendiği bir dünya için mücadele edeceğiz dedi.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER